Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Anderssons domarilska: "Det är jäkligt surt"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

PARIS. Janne Andersson hade kluvna känslor efter 2-1 mot Frankrike.
Stolt över laget – arg över resultatet.
- Hade nästan varit besviken med ett kryss, säger förbundskaptenen.

En bra stund efter slutsignalen kom Janne Andersson till presskonferensen och gav sin syn på den första förlusten som förbundskapten. 

- Oerhört splittrade känslor, vi gör en bra match men det är tungt att förlora. Jag hade nästan varit besviken med ett kryss. Vi har chansmässigt så många lägen att vi minst ska ha ett kryss, säger Janne Andersson.

- Många spelare som gör det bra och visar mod precis på det sätt vi talat om. I andra halvlek hade vi behövt ha ledningen lite längre.

- Det är jäkligt surt att förlora på ett offsidemål. Griezmann är offside. Vi åker härifrån med stolthet över prestationen men frustration över resultatet.

Janne Andersson var arg över domarinsatsen.

- Den var blandad, det var ett offsidemål och stopptiden var för kort. Han var på oss och pekade på klockan när det stod 0-0 och 0-1 och sedan lade han inte till tid på slutet. Han hade tre minuter och blåste av efter tre minuter och tolv sekunder och bara det målvakten gjorde med bollen tog mer än tolv sekunder, säger den svenske förbundskaptenen.

- Sedan var det flera situationer där vi såg bra där de dömde fel.

Hur ser du på Robin Olsens insats när han tappar bollen inför 1-2?

- Han gör inget fel, fransmannen är offside. Griezmann tacklar vår målvakt när han är offside så ingen skugga på Robin. Det franska laget är ett fysiskt starkt lag och vi fick acceptera det och att de hade bollen mer. 

Vad hände med Ekdal, var det ljumskarna?
- Albin kände av det redan i paus, dels foten, dels ljumsken, och han hade gjort sitt för dagen. Han gör det bra men vi hoppas att han får vara frisk och får ordning på kroppen för han är en viktig spelare för det svenska landslaget.

Janne Andersson hyllade lagets insats även om han sa sig inte vara förvånad:

- Jag är dålig på att ha förväntningar på det. Jag var inte förvånad men glad över hur det ser ut. Att de tar åt sig hur vi ska spela och gör det. Oerhört mottagliga över instruktioner och taktik och det har varit.

Den svenska förbundskaptenen lyfte de unga backarna, Jakob Johansson och Emil Forsberg.

- Alla tre 94:or i backlinjen är fantastiska. Och Jakob i sin roll, det är den vi vill att han tar. Det var roligt att se

- Fantastiskt roligt att se Emil. Inte sett reprisen på målet än, men det är sådan där en häxpipeträff. Han gör det bra ihop med Ludwig Augustinsson på den kanten. En jättebra insats och han spelar i ett topplag i Bundesliga och visar att han hör hemma på den nivån.

Se målen i matchen från Sporten-sändningen i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-11 kl 23:01

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER