POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3v

Ansvarsfrihet för ÖFK:s bolagsstyrelse - trots förlusten på 40 miljoner kronor

Foto: Bildbyrån

Under onsdagen höll Östersunds FK:s bolagstämma.
Där konstaterades det att förutom den förväntade förlusten på 40,7 miljoner kronor även att styrelsen fick ansvarsfrihet.

Turerna kring Östersunds FK har varit många. Sedan tidigare står det klart att klubben är ett allsvenskt lag 2020, men ännu råder en stor ekonomisk kris. ÖFK visade förra månaden upp ett minusresultat på 40 miljoner kronor för 2019, något som gör att klubben har 20,7 miljoner kronor i negativt eget kapital. Därmed behöver ÖFK få in 21 miljoner kronor till i början av juni för att återställa det egna kapitalet. Annars måste styrelsen försätta ÖFK i likvidation, vilket betyder att bolaget upplöses. Sedan tidigare står det även klart att den uppmärksammade sponsoravtalet från det cypriotiska bolaget Puls8 Ltd, vilket uppgetts ha varit värt mer än 15 miljoner kronor, har strukits ur från bolagets resultat- och balansräkning.

Under onsdagen höll Östersunds FK sin bolagsstämma på Storsjöteatern i Östersund. Förutom den gigantiska, men förväntade, minusresultatet på 40,7 miljoner kronor så fick bolagsstyrelsen hantera en del kritiska frågor från de drygt 100 personerna som närvarade.

Östersunds-Posten rapporterar att intresset var stort gällande flera frågor, bland annat gällande hur bolagsstyrelsen ska hantera ett eventuellt skadeståndsbelopp i följd av Saman Ghoddos-affären. Affären som klubbens ordförande, Maria Wilén, tidigare har menat är det som tynger klubben mest i nuläget. Där har ÖFK blivit dömt till skadestånd på 40 miljoner kronor tillsammans med spelaren till Huesca, en dom som både ÖFK och Ghoddos har överklagat. Där meddelade styrelsen att 10 miljoner är avsatt för ett förmodat skadestånd.

På bolagsstämmans dagordning kom även frågan gällande styrelsens ansvarsfrihet upp. ÖP skriver att revisorn Jens Edlund kom med följande uttalande på hur han ser på verksamheten:

”Som framgår av min rapport om årsredovisningen, varken till- och eller avstyrker jag att bolagsstämman fastställer resultat- och balansräkningen”.

För att driva ett bolag vidare är en godkänd balansräkning ett krav och därmed valde stämman att följa revisorns rekommendation och svarade ja på punkten om beviljad ansvarsfrihet.

ÖP skriver även att något styrelseval inte gjordes under bolagsstämman utan förväntas göras under klubbens årsmöte, som sker torsdag.

Publicerad 2020-03-12 kl 10:57
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto