Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Antonsson vill till hetare ligor: "Det finns intresse"

Mikael Antonsson glimrade mot Moldavien.
Precis som han gjort i FCK under hela säsongen.
- Det finns intresse från varmare länder, säger han till fotbolslkanalen.se.

Den svenske mittbacken har kanske varit något av en doldis sedan han lämnade IFK Göteborg för några år sedan. Men formkurvan pekar stadigt uppåt, och när Erik Hamrén skulle välja en spelpartner till Andreas Granqvist mot Moldavien föll valet på just honom. Och Antonsson skötte sig strålande i 2-1-segern.

- Ja, det kändes stabilt och lugnt. Jag fick börja med att ta ner en boll på bröstet i straffområdet. Där fick jag det lugn som är så skönt att ha i en match. Sedan var det väl inte jättemycket att göra, men det krävs ändå en hel del koncentration för man vet ju att det alltid uppstår ett par farliga situationer under 90 minuter, säger han till fotbollskanalen.se.

Vad säger du om ditt och Andreas Granqvists samarbete?
- Det var oerhört lätt att spela med honom, han är en väldigt duktig back. Överlag fungerade det mesta defensiva jobbet som det skulle. Till vänster hade jag Oscar Wendt som jag ju känner väldigt bra från danska ligan, och ”Isak” har jag spelat ihop med tidigare i U21, även om det var länge sedan. Han är väldigt bra på att prata med en och styra spelet. Och så Pontus och Kim som var till stor hjälp från mittfältet, säger Antonsson.

Hur ser du på konkurrensen med Jonas Olsson?
- Det var självklart fantastiskt kul att tränaren valde mig. För Jonas har riktigt stora kvaliteter också. Han är stor och stark och det händer väl nästan aldrig att han förlorar en duell. Jag själv kanske är lite mer läsande i mitt spel och lite kvickare.

Efter FCK:s framfart i Champions League och den totala dominansen i danska ligan börjar allt fler europeiska klubbar att få upp ögonen för Mikael Antonsson. Hans kontrakt går ut efter säsongen och det mesta pekar på att han uppgraderar sig till ett lag i någon av de allra bästa serierna.
- Det lutar väl inte åt att jag blir kvar i Köpenhamn. Med tanke på att jag ändå gjorde det hyfsat bra på bortaplan mot Chelsea stärkte jag kanske mina aktier en aning. Men jag vet faktiskt inte om det finns något konkret på gång, i så fall hade jag berättat det.

Men något slags intresse måste väl ha dykt upp?
- Så är det, och då pratar vi om lite varmare länder än Danmark. Bättre ligor förhoppningsvis också, även om Danmark håller hög klass. Med FC Köpenhamn har vi ju bevisat det, men självklart vore det kul att pröva vingarna någon annanstans, säger Antonsson.

Sverige känns inte aktuellt?
- Man ska aldrig säga aldrig heter det ju, men just nu har jag inga tankar på att komma hem.

Publicerad 2011-03-30 kl 08:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons