Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Aragones satsar på samma elva

Spaniens förbundskapten Luis Aragones har hittat sin vinnande formel. Den lär han använda även mot Sverige på lördag.
Strax före EM frångick Luis Aragones sin sedvanliga uppställning med en ensam forward på topp. Trots meriterande segrar över Frankrike och Italien.
Mot Peru och USA valde han att mönstra två anfallare från start. Med Raul petad ur landslaget var det förstås David Villa och Fernando Torres som fick förtroendet.
Aragones höll fast vid sitt tvåmannaanfall i EM-premiären mot Ryssland. Och efter 4-1-succén har han ingen anledning att ändra på sitt vinnande koncept mot Sverige på lördag.
Om inte annat så kan det verka lugnande för lagsämjan. Torres blev så arg när han byttes ut redan tio minuter in på andra halvlek mot Ryssland att han vägrade ta Aragones utsträckta hand.
-Vi tolererar inte ett sådant uppträdande, men sådant sköter vi i omklädningsrummet, säger Aragones.
"Alla borde bli arga"
-Men jag förstår om Fernando blev sur på mig. Varje spelare som blir utbytt borde bli arg på sig själv, sedan kan man blir förbaskade på någon annan.
Aragones kan visa upp 17 landskamper utan förlust. Seger i den 18:e ger biljett till kvartsfinal i EM.
-Allt jag vill är att vinna landskamper med Spanien, varenda en av mina fyra förluster med landslaget är som ett horn i sidan. Men eftersom min syn på livet är att glaset alltid är halvfullt, inte halvtomt, så har jag fötterna kvar på jorden när vi vinner och en förlust knäcker mig inte, säger Aragones målande inför mötet med Sverige.
Sverige senaste förlusten
Senaste förlusten kom faktiskt mot Sverige - och den sved. 0-2 på Råsunda i oktober 2006 hindrade dock inte Spanien från att vinna gruppen. Aragones negligerar knappast motståndet på Tivoli Neu-stadion i andra grupp D-omgången. Sverige imponerade ju också i första matchen.
-Sverige har mycket bra kontringar och utmärkta forwards. Det kommer att bli mycket svårt, de är ett farligt lag. Jag är oroad över motståndet, säger han.
Men matchen mot Ryssland gav Aragones kvitto inte bara på att satsningen på ett tvåmannaanfall var riktig. Villarreals Marcos Senna gjorde en utmärkt match som defensiv mittfältare bakom sina supertekniska kolleger och visade att Aragones gjorde rätt som valde honom framför Liverpools Xabi Alonso.
Därför är det sannolikt att Aragones kommer att ställa upp med samma startelva mot Sverige på lördag. Varför ändra ett vinnande lag?

Publicerad 2008-06-12 kl 15:56
Annons
Annons
Annons