POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

Asllani bjöd på delikatesser mot Tyskland: "Ville visa uppskattning"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren visas höjdpunkterna från matchen.

SOLNA. Kosovare Asllani stack ut i Sveriges offensiv mot Tyskland.
Hon ville bjuda på lite extra delikatesser inför rekordpubliken.
- Jag ville visa uppskattning, säger hon.

Sveriges landslagsstjärna Kosovare Asllani var i eftermiddag ett av landslagets största hot offensivt i 2-1-förlusten mot Tyskland på Friends Arena.  I första halvlek bjöd mittfältaren på två delikatesser, då hon först fintade bort en motståndare vid mittplan och lite senare stod för en läcker dragning genom att ta sig in i straffområdet. Vid både tillfällena ledde det till stort jubel på läktarplats.

Asllani berättar nu att hon inför matchen tänkte att hon ville bjuda på något extra med tanke på att det var rekordpublik med 25 822 åskådare på Friends Arena.

- Ja, men det är klart att man alltid känner det. Man vill ha mycket boll och jag ska inte ljuga. Det är klart att jag tänkte på det (bjuda på något extra”. Det var mycket folk och man ville visa uppskattning till dem genom att göra en bra match. Jag tycker också att helheten var väldigt nyttig för oss genom att få den här matchen och det var kul att bjuda på lite också, säger hon.

Däremot är Asllani inte helt nöjd med Sveriges anfallsspel i första halvlek. Hon menar att tyskorna krympte Sveriges ytor på offensiv planhalva.

- Jag tycker att det blir lite så här när man möter världsmotstånd, att de ligger lite som plåster på en och de har väl analyserat oss. De ville inte ha våra tior rättvända. Det lät som att de ville krympa spelet och de gjorde det i första halvlek, men sedan var det några gånger där vi kom upp bra när det öppnades upp i andra halvlek och kunde hota. Jag tycker ändå att vi skapade och hade kunnat göra fler än ett mål, säger hon.

Asllani anser därmed att det inte är ett problem att landslaget inte gjort särskilt många mål i år mot starkt motstånd. I Algarve Cup lämnade nämligen laget planen mållöst mot Kanada och nu blev det ”bara” ett mål från straffpunkten mot Tyskland på hemmaplan.

- Hur många matcher har vi spelat? Vi gjorde många mål mot Schweiz i Algarve och sedan har det handlat mycket om att rulla runt på spelare, så att alla kan spela med alla och är varma. Det är mer nu som vi börjar spela ihop ett lag och det var snöpligt att de fick sista ordet i den här matchen också, men det var en väldigt nyttig match för oss att få inför VM, säger hon.

Publicerad 2019-04-06 kl 17:03
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå