POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

Asllani hyllar supportrarna: "Vi kände att vi hade hela landet bakom oss"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Asllani från scenen under firandet på Götaplatsen.

Landslaget slog England i bronsmatchen och tog VM-brons.
På firandet i Göteborg kom 30 000 personer för att hylla landslaget.
- Ett tecken på att vårt land är stolta över oss, säger Kosovare Asllani i en intervju i The Guardian.

Sverige tog hem bronsmedaljen i sommarens VM efter en slitsam 2-1-seger mot England i bronsmatchen. Det ledde till ett stort firande på Götaplatsen i Göteborg i måndags, där uppemot 30 000 personer kom för att hylla landslaget.

- Ett tecken på att vårt land är stolta över oss, säger Kosovare Asllani till The Guardian.

- Det är alltid svårt att veta för du är alltid i din egna värld. Man förbereder sig för nästa träning, nästa match. Naturligtvis hörde vi att det började bli galet i Sverige och alla många såg matcherna på sportbarer och utomhus och vi kände att vi hade hela landet bakom oss. Vi hade statsministern på plats på två matcher och vår prins var där.

Asllani menar att hon trodde att årets VM skulle blir det största VM i historien. Hon hoppas att landslagets framgångar inte bara har inspirerat unga tjejer, utan även unga killar.

- Att ha 30 000 personer som är så glada och firar vår medalj… det är inte bara vår medalj, utan den tillhör hela landet och den nästa generationen, alla unga tjejer där ute som verkligen har sett upp till oss och har oss som idoler för att det är vad det handlar om och förhoppningsvis kommer mer tjejer att börja spela fotboll.

- Jag känner att vi har nått ut på ett helt nytt sätt och till en ny publik i Sverige. Jag känner verkligen att vi har Sverige bakom oss. Jag menar, det var två och en halv miljon som såg oss spelare semifinalen och vi har bara nio, tio miljoner invånare i Sverige – det är en enorm siffra för damfotboll.

Publicerad 2019-07-12 kl 18:40
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå