Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Åslund: ”Norling och Daniel Andersson bör ta över landslaget”

Foto: Scanpix

Den dagen Erik Hamrén är klar med sitt förbundskaptensuppdrag vet Martin Åslund vem han ser som efterträdare.

- Jag skulle vilja se Rikard Norling och Daniel Andersson, säger han till fotbollskanalen.se.

Skulle Sverige gå till VM efter playoff så lär det inte bli aktuellt än på ett tag, men om det blir respass i mot Portugal så finns det ett frågetecken för Hamréns framtid då hans kontrakt iså fall går ut i slutet av 2013.

TV4 Sports expert Martin Åslund kom på tisdagen med ett förslag på vem som skulle passa bra som efterträdare till Hamrén.

- Om ett skifte ska göras efter ett missat VM eller vid en annan tidpunkt så tycker jag att Rikard Norling borde vara högaktuell, säger Åslund och understryker att det inte ska ses som kritik mot Erik Hamrén, utan ett förslag på efterträdare när det blir aktuellt.

Vad är det du ser i Rikard Norling som får dig att tro att han skulle passa bra som förbundskapten?

- För det första så kan han fotboll väldigt bra, och jag vet att han har förändrat sitt ledarskap på ett bra sätt och  jag har fått positiva rapporter från Malmö om Rikard Norlings jobb där. Lägg det i kombination med att jag tycker att de har gjort ett fantastiskt arbete i år i MFF. De hade ingen trupp som jag trodde skulle kunna vinna allsvenskan i år.

- Den hade stor potential men saknade erfarenhet och stabilitet. Deras utveckling beror såklart på spelarna också, men det är främst tränarnas förtjänst. Och jag vet att Daniel Andersson har haft ansvar för vissa bitar i Malmös träning – och i kombination med Rikard Norling tror jag att det skulle kunna bli riktigt bra.

Har Daniel Anderssons betydelse underskattas lite i skuggan av Rikard Norling som är en person som medierna gillar?

- Ja, och det passar nog Daniel bra. Han har ett bra fotbollshuvud och är en ledargestalt. Jag tycke att om man tittar på hur Djurgården resonerade kring att samla alla roller i en manager roll så är det helt fel, man bör dela upp det. Sportchef är en sak och sedan bör även tränarrollen delas upp, och det har Malmö gjort. Nolring har delegerat ansvar – först till Jörgen Pettersson förra säsongen och nu till Daniel Andersson.

Är det en uppdelning du gärna skulle se i landslaget?

- Absolut. Med Hamrén har vi en karismatisk ledare för gruppen. Rikard är också karismatisk och jag kan tycka att det saknas lite taktiska direktiv ibland i vårt landslag och det är jag övertygad om att det skulle bli bättre med Rikard och Daniel även om Hamrén har gjort det bra och tagit Sverige till play off vilket är mer än godkänt. Men jag tror att Rikard Norling och Daniel Andersson hade varit snäppet vassare, avslutar Åslund och tillägger att det i diskussioner om förbundskaptener gärna hamnar i gamla namn och att han vill titta framåt, mot något nytt.

Publicerad 2013-10-22 kl 13:49
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons