Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Asoro inför U21-avgörandet: ”Ska försöka göra mål igen”

Foto: Scanpix

Försök igen

Startplats och dessutom målskytt senast mot Estland. Joel Asoro är glad över att ha förbundskapten Håkan Ericsons förtroende. 
- Det kändes jätteskönt, jag är väldigt nöjd med den matchen, säger 17-åringen till Fotbollskanalen.

Det var vid ställningen 2-0 borta mot Estland som Kristoffer Olsson levererade en fin boll till Joel Asoro som spikade slutresultatet med ett volleyskott.

17-åringen, som gjorde U21-debut förra månaden, hade då funnits med från start. 

- Det kändes jätteskönt att få förtroende i just den där matchen, det var riktigt skönt för jag ser litegrann hur spelet är. Jag var väldigt nöjd med den matchen, säger Joel Asoro.

Att Sunderland-spelaren hamnade i målprotokollet var ingenting han hade förväntat sig på förhand.

- Jag trodde inte att jag skulle göra mål, jag tänkte bara att; ”jag jobbar på defensivt så får vi se hur det blir offensivt”, säger Asoro och förklarar:

- Det var mer att jag tänkte att jag skulle göra det bättre för de andra spelarna först och främst. Att vi fick in bollen i stället för att nån skulle hålla på och dribbla hela tiden. 

På måndag väntar den avgörande matchen mot Kroatien på Vångavallen i Trelleborg. Joel Asoro har klart för sig vad som krävs om Sverige ska ta en direktplats till U21-EM nästa sommar. 

- Vi måste bara fokusera på det vi gör på träningarna och föra över det till matcherna. Om vi tänker ”vi måste göra det här och det här i matchen” då kommer vi bara vara stressade. Så det gäller att vi fokuserar på träningarna först och främst, så tar vi det sakta men säkert mot matchen, säger han.

- Hade vi inte vunnit mot Estland då hade vi fått problem mot Kroatien, som är starka motståndare enligt mig. Nu gäller det att bara fokusera på den här matchen.

Gör du mål på måndag igen?
- Haha, det kan jag inte lova. Om chansen kommer så ska jag i alla fall se till att försöka göra mål. 

Avgörandet mot Kroatien på måndags sänds i TV12.

Publicerad 2016-10-09 kl 07:00
SVERIGE

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER