Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
27v

Augustinsson eftertraktad: ”Nu är det bara fokus på VM"

Foto: Bildbyrån

Ludwig Augustinsson är given i landslaget och har gjort det bra i Werder Bremen.
Nu vill den tyska klubben förlänga - men även andra klubbar jagar.
- Nu är det bara fokus på VM, säger han.

Ludwig Augustinsson, 24, flyttade till Bundesliga och Werder Bremen för ett år sedan och skrev kontrakt till 2021, men nu är det stort intresse för den svenska vänsterbacken efter ett starkt första år. Werder Bremen vill förlänga, men även andra klubbar visar intresse.

- Vi har sagt att vi ska sätta oss ner efter VM och de är väldigt intresserade att jag stannar längre än vad jag har nu i kontraktet. Vi kommer diskutera alla detaljer då., säger Ludwig Augustinsson.

- Jag har sagt till min agent att nu är det bara fokus på VM. Finns det konkreta grejer så tar vi det efter VM. Alla möten med klubbar och med Bremen tar vi efter.

Vad talar för att du stannar?
- Jag har fått stort förtroende och har fått väldigt hög status och de tror på mig. De har gjort ganska klart att de vill behålla mig och att de inte vill släppa mig. Men jag vet att det finns konkreta grejer också och man vet aldrig i fotboll, det kan hända grejer. Men jag trivs bra i Bremen.

Intresse från större och bättre klubbar?
- Ja, om det är bättre klubbar får andra avgöra men det finns från de bästa ligorna.

Din bedömning då?
- Jo, det finns det, det finns det.

Varför ska du stanna då?
- Just för att jag känner att klubben inte vill sälja mig och det är alltid upp till klubben. Sedan kan jag ta kliv i klubben och vi kan göra en bättre säsong än förra och vara ett topp-tio lag. Med några intressanta värvningar kan jag ta kliv där.

Bremen-backen Augustinsson känner till att Werder Bremen jagar Felix Beijmo i Djurgården, som är gammal BP-spelare precis som Augustinsson.

- De har frågat mig om honom, de brukar fråga mig om spelare. Jag var positiv och kan se mig själv i honom och han är professionell och vill väldigt mycket. Han har en stor framtid, säger Augustinsson.

Har du pratat med honom om Bremen?
- Nej, det har jag inte gjort, men min brorsa (lagkamrat i Djurgården) känner honom bra och jag vet inte hur nära det är. Men det är klart att jag hoppas att han kommer, det hade varit kul med en svensk till. Jag hade tagit honom under mina vingar.

Publicerad 2018-06-07 kl 15:12
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons