Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Augustinsson om buden på 50-60 miljoner: "Tyskland och England är en dröm"

Foto: SCANPIX

PARIS. Redan innan insatsen mot Frankrike var det huggsexa om Ludwig Augustinsson.
Ytterbacken är jagad – men FCK håller emot.
- De sa nej till stora bud i somras, säger han till Fotbollskanalen. 

Dagen efter Sveriges tunga förlust mot Frankrike var det pressträff på spelarhotellet i Paris. Ludwig Augustinsson såg trots förlusten ljust på framtiden för landslaget. 

- Vi kan vara med och slåss om en plats i VM, det har vi visat, säger Ludwig Augustinsson.

Den BP-fostrade vänsterbacken tog vägen via IFK Göteborg till FC Köpenhamn som han skrev på för till januari 2015 och då ett kontrakt som sträcker sig till sommaren 2019. Under senast året har intresset skruvats upp när det handlar om att värva honom och det lär inte minska efter insatsen mot EM-finalisten Frankrike.

- Det känns som om det blir mer och mer hela tiden. Många klubbar har försökt köpa loss mig senaste åtta, tio månaderna och det är likadant från FC Köpenhamn som absolut inte vill sälja mig nu, säger Augustinsson. 

Vilka klubbar är det, ge lite namn?
- Nej, det räcker att säga att det är från de stora ligorna och då framför allt från Tyskland, England och Italien. Det har varit väldigt många klubbar men många sållas bort för att de inte kan betala var FCK vill ha.

Vad vill FCK ha?
- De vill ha ganska mycket.

Ge lite siffror?
- Jag vet inte exakt vad de vill ha men de sa nej till stora bud i somras och som var på nivåer som det inte varit på länge i Sverige.

Är det 50-60 miljoner kronor?
- Vad FCK vill ha vet jag inte exakt men det var bud i den nivån.

50-60 miljoner danska kronor?
- Inte danska, svenska. Det var många klubbar som var inblandade och lade sig på olika nivåer men (FCK) de sa nej till stora bud.

Hur känns det att FCK nobbar?
- Klubben bestämmer och tar besluten och jag hade bra diskussioner med Ståle (Solbakken, tränaren) som sa att jag kommer få internationella matcher i FCK i Champions League. Jag utvecklas hela tiden och visade i går (mot Frankrike) att jag tar kliv så jag känner ingen stress.

- Nästa sommar är det dags.

Så ingen flytt i januari?
- Man ska aldrig stänga dörren men vi har sagt sommaren och det är dealen.

Vet du vilken klubb du vill gå till?
- Nej, det är för tidigt att säga men vet vilka ligor jag föredrar. Tyskland och England har varit en dröm och ett mål länge även om man inte ska glömma Italien.

- Det är bra att man får tid och man kan ta reda på hur sportchef och tränare tänker och hur ofta de byter tränare. I både Premier League och Bundesliga kan de tio lagen på nedre halvan åka ur så det gäller att välja en stabil klubb.

Ludwig Augustinsson vet vad han värderar mest:

- Speltid är oerhört viktigt, många tar steget som jag ska ta nu och får problem med det. Det är många saker att ta hänsyn till.

Hur viktigt är pengar?
- Jag hade ett riktigt bra erbjudande i somras och hade inte behövt jobba mer men pengar är inte det viktigaste utan det är att utvecklas.

Publicerad 2016-11-12 kl 14:21

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER