Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS
6:11

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en tv-intervju med Ludwig Augustinsson i spelaren ovan.

Augustinsson om sms-explosion, att bryta nykterheten och täppa till Zlatans trut

GELENDZJIK. Ludwig Augustinsson skickade in 1-0 när Sverige gick vidare till åttondelsfinal.
Något som gav eko.
- Telefonen sprängdes nästan, säger han till Fotbollskanalen.

Dagen efter segern mot Mexiko var Sverige tillbaka på Spartak-stadion i Gelendzjik för ett lugnare träningspass. Och det var glada och lyckliga spelare och för Ludwig Augustinsson märktes 1-0 målet och segern i mobilen.

- Telefonen sprängdes nästan. Jag har inte hunnit gå igenom allt. Kul att det berör så många. Hörde det var 15 000 på Ullevi och man ser bilder från Kungsträdgården och familjen och tjejens familj var på Tele2. Helt fantastisk hur mycket det berör och kul att alla följer oss och att vi når positiva resultat, säger vänsterbacken.

Hur många mess fick du?
- Jag har jobbat igenom de som står mig närmast och sedan är det många som jag inte hört av på flera år. Jag har inte hunnit svara på alla men det är några hundra och det är kul. 

ANNONS

Hört av din tyska klubb, Werner Bremen?
- Givetvis, jag tror nästan alla runt om klubben hört av sig, från tränaren till lagkamrater som gratulerat och de säger att de hejar på oss nu.

Efter den svenska segern och Tysklands kollaps är Sverige gruppvinnare:

- Det var en överraskning, vi ville bara gå vidare men vi förväntade oss inte att Tyskland skulle förlora utan att de skulle vinna med ett par mål. Så det var en överraskning. Vi trodde inte att vi skulle med 3-0 heller, även om vi var övertygade om att vi kunde vinna.

Och du gjorde ditt första mål någonsin i alla olika landslag, eller?
- Ja, jag tror att det är sant, jag gjorde förvisso mål på straff när vi vann U21-EM men jag tror inte det räknas som ett mål. Det är galet, jag är inte så farlig. Men det var ett bra tillfälle att göra mål. 

ANNONS

- Nej, men det kändes som om det var meningen att jag skulle göra mål där och fick en okej träff. Det var skönt.

Glad att slippa brassarna och få Schweiz?
- Brasilien känns som det starkaste laget i hela turneringen om man kollar på papperet. Det kändes bra, men vi vet att Schweiz är starkt och har några klasspelare. Hela laget är stabilt och de håller en hög och jämn nivå. Sedan fick de några avstängningar så det är väldigt jämnt på papperet. Men vi har en jättebra chans.

Vad är din bild av Schweiz?
- De har varit stabila i flera år och gjorde ett bra kval men vi behöver spela som vi gjorde mot Mexiko och göra en hundraprocentig insats. Då tror jag att vi går vidare. 

Vad är möjligt?
- Allt, allt, det är mentaliteten i den här gruppen men vi måste ta en match i taget. Vi kan inte underskatta Schweiz som är ett riktigt starkt lag.

ANNONS

Precis som Janne Andersson är spelarna drillade i att vara kvar i nuet:

- Vi pratar inte om kvartsfinal och vilka vi kan möta. Jag vet inte ens vilka vi kan möta då. VI tar en match i taget och försöka ta den här chansen. Vi sa inför Mexiko-matchen att vi ska ta den här chansen som vi jobbat så hårt för i två år. Vi ska inte åka ut nu utan göra något speciellt. Den känslan finns verkligen i gruppen.

Under fredagen är spelarna helt lediga. Inga medieaktiviteter och ingen träning.

- Det ska bli skönt. Många tänker ”less is more” och att inte göra för mycket. Vi körde ett bra återhämtningspass här och vi har allt vi behöver med isbad, maskiner och behandlingar. Så det blir det och samtidigt kan man hinna bada och få lite sol.

Du är ju känd för att inte kunna släppa träning - hur är det nu?

ANNONS
- Jag vet, men jag har tagit kliv och blivit bättre på det de senaste åren och kan fokusera på annat. Att lägga undan telefonen.  

Kan du slappna av?
- Mycket handlar om att lägga undan telefonen. Är du inne på telefonen påmind du hela tiden. Du blir taggad i saker hela tiden. När det var som i går är det en positiv känsla och det är kul att gå in och se vad som händer men det är viktigt att lägga undan den så man får den här vilan.

Att spanska Marca skrivit om att Sverige täppt till truten på Zlatan är inget som Ludwig Augustinsson håller med om:

- Nej, verkligen inte. Han är den störste vi haft och han brukar lägga lite kommentarer i media och han vet att det blir stor uppståndelse men inte täppa igen truten. Jag tror att han är glad och stolt över vad vi gjort.

Har ni hört av honom?

ANNONS
- Nej, inte vad jag vet. Sedan kanske Richt eller Jimmy (Durmaz) hört något men inget jag vet.

I samband med segern mot Mexiko så blev Ludwig Augustinsson matchens lirare och fick ta emot ett pris av ett ölmärke, vilket är lite ironiskt då han aldrig druckit alkohol. 

- Det stämmer, jag har fortsatt. Jag har inte planerat när det ändras men blir det VM-guld då kanske man får göra ett sånt löfte.

Så om ni vinner så kanske du smakar starkt?
- Fast säger jag det nu kommer alla gubbar göra allt för att vi ska vinna och de kommer att hetsa mig så jag vill inte säga för mycket. Men det är väl för sent nu.

Publicerad 2018-06-28 kl 19:24
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto