Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Augustinsson tror på spel: ”Jag är redo"

Foto: Scanpix

MARBELLA. Martin Olsson är borta.
Oscar Wendt och Ludwig Augustinsson slåss om platsen – och FCK-backen är hoppfull:
- Fått mycket internationell erfarenhet den senaste tiden och känner mig i bra form, säger han.

Under tisdagens öppna träning inför fredagens VM-kval mot Frankrike tränade FC Köpenhamns vänsterback Ludwig Augustinsson med Emil Forsberg. Ett tecken om hur vänsterkanten ser ut på Stade de France?

- Inför de tidigare matcherna har Janne (Andersson) gömt det väldigt bra och det tror jag han gör nu också, tror det dröjer innan vi ser det även om det alltid är kul att spela med ”Foppa”, säger Ludwig Augustinsson.

Det svenska landslaget tillbringar två dygn på den spanska solkusten och kör tre träningspass innan man flyger till Paris under onsdagen. Vänsterbacken är nöjd med upplägget:

- Som ni ser är planen jättebra och det bra väder. Jag tycker det är värt det, just nu är det riktigt kallt även i Danmark och mycket blåa naglar. Det är bra för kroppen att återhämta sig här och man mår bättre och det är bra sätt.

Under hösten har den förre BP- och Blåvitt-backen visat hög klass för FC Köpenhamn i Champions League där den danska klubben är med i kampen om att gå vidare i en grupp med Porto, Leicester och Club Brügge. Svensken har fått mycket beröm, senast i 0-0 mot Leicester.

- Det ger självförtroende att visa att man kan spela på den nivån. Klart att det höjer en. 

Hur ser du på att starta mot Frankrike?
- Jag känner mig redo, fått mycket internationell erfarenhet den senaste tiden och känner mig i bra form.

Att det svenska landslaget tappat rutinerade spelare som Marcus Berg, Martin Olsson och Mikael Lustig och att det skulle tala emot Augustinsson med tanke på hans fåtal landskamper är inget han håller med om.

- Jag känner att jag inte har så mycket rutin men det är i sådana jag har visat i Champions League att jag kan spela på den här nivån. 

Vad betyder det att du spelat en del i Champions League?
- Jag har inte gjort så många matcher men jag känner att jag höjer mig hela tiden för varje match jag får och anpassar mig till den nivån.

- Det är otroligt motiverande att spela sådana matcher, det var kul att möta (Riyad) Mahrez och det är då man utvecklas och man måste vara koncentrerad i 90 minuter. 

Vad är din bild av Frankrike?
- Ett fantastiskt bra lag, världsspelare på varje position med otrolig spets och det gäller att vi ligger kompakt defensivt och när vi vinner boll ställer om och skapar chanser. Det såg vi att Bulgarien gjorde och det måste vi utnyttja.

Bör ni spela som mot Holland i VM-kvalpremiären?
- Till viss del måste vi ligga kompakt och ge varandra understöd men vi måste vara ännu bättre när vi har bollen än vad vi var mot Holland.

Ludwig Augustinsson talar om att ett kryss är klart godkänt men har inte gett upp:

- Det roliga i fotboll är att allt kan hända, man kan göra resultat. Vi måste ligga tajt och kämpa för varandra, kan återigen ta U21-EM som exempel. Klart att vi kan göra något mot Frankrike även om det är tuffaste uppgiften man kan få, vi har visat att vi kan slå mot oddsen även tidigare.

När ni slog Frankrike på väg till U21-EM – vad minns du av det?
- Vi förlorade borta 2-0 och de var överlägsna och hade mycket boll men på bortaplan var de mer nonchalanta. Det vet man, på topp är de fantastiskt bra men är de inte det så kan man störa dem. Alla tar kanske inte jobbet defensivt och det är något för oss att utnyttja.

Publicerad 2016-11-08 kl 21:44

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER