Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Augustinsson vill spela U21-EM: ”Jag är sugen”

PARIS. Ludwig Augustinsson fick tävlingsdebuters för A-landslaget – men spelar även gärna U21-EM i sommar: 

- Jag är väldigt sugen på att vara med, säger vänsterbacken till Fotbollskanalen.

När Sverige föll med 2-1 borta mot Frankrike i VM-kvalet var det efter en stark svensk insats och en hel del unga spelare i startelvan. 

Fast någon generationsväxling vill inte Ludwig Augustinsson tala om.

- Nej, det vet jag inte. Otroligt svår konkurrens, framför allt på vänsterbacken. Vi får se framöver, säger FC Köpenhamns-backen.

BP-fostrade Ludwig Augustinsson var med och vann U21-EM sommaren 2015 men har fått vänta på chansen i A-landslaget. När han fick den och tog den så talar han lika gärna om U21-EM kommande sommar som går i Polen.

Då vill gärna backen vara med – vilket han framfört till Håkan Ericson:

- Jag grattade honom när de tog sig till EM. Han kollade läget bara och jag sa att jag är väldigt sugen på att vara med. Han vet var jag står där. 

- Jag vill alltid spela med landslaget och han (Håkan) vet att jag vill spela men vi får se längre fram. Jag är sugen.

När Sverige spelade mot Frankrike i fredags var tre av backarna, Victor Nilsson Lindelöf, Emil Krafth och Augustinsson, så unga att de kan spela U21-EM som går de sista två veckorna i juni 2017.

Att Ludwig Augustinsson ska byta klubb i sommar är i det närmaste givet, FC Köpenhamn har tackat nej till bud på 50-60 miljoner kronor de senaste åtta-tio månaderna men lovat att släppa svensken till sommaren.

Då kan en parameter med en ny klubb vara önskan att spela U21-EM.

- Det är en diskussion man får ta. Man vet aldrig hur klubben ser på det, positivt eller negativt. Jag tycker bara det är positivt för det är en fantastisk erfarenhet att få ännu mer internationella matcher. Mästerskap spelar inte alla så många så det vill man göra så ofta man kan, säger Augustinsson.

Vad som komplicerar det ytterligare för Augustinsson är att Sverige VM-kvalar mot Frankrike 9 juni och spelar ytterligare en träningsmatch. Det kolliderar med uppladningen inför U21-EM som börjar i mitten av juni.

Att Ludwig Augustinsson tränar mycket och hårt är väl känt, Victor Nilsson Lindelöf sa till honom att ta det lite lugnare när han gick på gymmet dagen efter Frankrike-Sverige. Men ytterbacken är inte oroad.

- Jag får tänka på att det är länge sedan jag vilade men om en månad har vi en månad ledigt, jag får ta några dagar då.

Hör Ludwig Augustinsson i Lundhs podd från förra hösten!

Publicerad 2016-11-13 kl 13:18

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER