Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Avdic var på väg till utlandet – då bröt pandemin ut: "Det blev 'nada'"

Denni Avdic bröt avtalet med AFC Eskilstuna.
Nu är han fortsatt kontraktslös – under en väldigt oviss tid.
- Jag är öppen för allt och jag tror man måste vara det under den här situationen, säger han till Fotbollskanalen.

Efter att ha vunnit SM-guld med AIK 2018 skrev Denni Avdic på för AFC Eskilstuna, som i fjol var nykomling i allsvenskan. Starten i AFC började lovande för 31-åringen, som bland annat var med och tog klubben till historisk final i svenska cupen.

Men efter att ha startat de inledande omgångarna förpassades anfallaren till bänken, omgång efter omgång, något som berodde på helt andra saker än hans prestationer på planen.

- Det skar sig med tränaren och jag vet inte riktigt hur eller varför. Men det började efter att jag blev tillfrågad om min åsikt ett par gånger och då tyckte vi olika. Efter det började jag märka att vår relation hade förändrats och därefter blev det egentligen bara värre och värre, sa Avdic till Fotbollskanalen i januari.

ANNONS

Sedan avtalet med AFC bröts står Avdic utan kontrakt. Desto jobbigare: han står utan kontrakt under rådande coronapandemi där det är väldigt få klubbar som agerar på transfermarknaden.

- Sedan jag lämnade AFC har jag kört träning med min fystränare, en kille jag jobbar med i AIK. Vi har kört på sedan vi bröt kontraktet. Det är med honom jag har tränat för att hålla mig i form helt enkelt. Till en början har det varit väldigt mycket fys och mycket gym. Sedan har vi gått in mer och mer med boll de senaste månaderna, sedan får man se hur man går vidare nu, det är en speciell situation, säger Avdic.

Hur har nuvarande situation påverkat dig i att hitta ny klubb?
- Innan corona bröt ut hade jag lite grejer på gång, sedan stängdes det igen ganska fort, vilket man förstår. Klubbarna måste tänka på sitt och det kanske inte finns så jättemycket plats för nyförvärv. Det är en väldigt speciell situation. För egen del handlar det mest om att jobba med de bitarna som jag jobbar med just nu – som jag har känt att jag har behövt jobba med på senare tid. Just med den fysiska biten, med kropp och kondition, att höja den till en nivå högre. Jag har haft full fokus på det.

ANNONS

Vad var det för grejer du hade på gång?
- Det var faktiskt från utlandet som det var närmast med. Jag kommer inte nämna vilka det var, men tyvärr blev det inget. Allting stängdes igen ganska hastigt och då blev det nada.

Har du kontakt med några av dina tidigare klubbar i Sverige?
- Inte vad jag vet så, det är min agent som sköter det där. Jag vet inte vad han har för kontakt med dem och hur dialogen ser ut där. Han kommer höra av sig när något dyker upp helt enkelt. Vi får se, jag försöker bara fokusera på mitt och min träning och hålla mig i väldigt bra form, det är det som är målet tills det dyker upp någonting. I det här läget är det ingen idé att gå runt och fundera för mycket på det. Det är en jättespeciell situation och jag har valt att inte gå runt och tänka på det för mycket.

Saknar du inte att hålla igång med ett lag?

ANNONS
- Jag har valt att lägga allt fokus på de här bitarna som jag känner att jag måste jobba på – och då har jag egentligen bara känt att jag behövt en fystränare och inget annat i dagsläget. Sedan får vi se, det är klart man behöver den typen av träning också, då får vi se hur jag löser det. Om man kan kontakta någon klubb och köra med dem under tiden, man får hoppas att det är någon som har lite plats åt en så man får vara med.

Vad är det för bitar du har tränat upp?
- Löpbiten framför allt. Grundkonditionen, för att orka mer, orka ta fler sprintlöpningar på match. Det har varit ett mål att kunna utöka den biten och orka mer helt enkelt. Det blir lite så när man sitter mycket på bänken, som det har varit på senare år, att man tappar lite där. Jag vet att det är en bit jag har behövt jobba på och jag har lagt allt fokus på den.

ANNONS

Som kontraktslös under nuvarande situation, var ser du helst dig själv spela när världen mår bättre igen?
- Oj, om det fungerade så i fotboll vore det kanon, att man fick önska någonting. Tyvärr gör det inte det. Men vi är väl öppna för det mesta som familj, även jag som spelare, även om det skulle krävas att man lämnar landet igen. Vi är öppna för allt och jag tror man måste vara det i den här situationen, det är lite annat just nu.

- Jag vill jättegärna fortsätta spela så klart, jag känner mig inte klar på något sätt. Jag har mycket att ge. Och nu när jag har lagt ner tiden på den här träningen som är jättetråkig är det klart att man hoppas att det kan lösa sig på ett bra sätt. Både för familjen och för mig själv. Vi håller alla dörrar öppna och lyssnar på allt som dyker upp.

Publicerad 2020-04-27 kl 22:10
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto