POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
4v

Avslöjar: Åklagare straffar landslagssvensk efter nattklubbsbråk: "Övertygande bevisning"

Foto: Bildbyrån.

En svensk landslagsspelare hamnade i bråk utanför en nattklubb.
Nu är ett strafföreläggande utfärdat mot spelaren.
- Jag anser att det är övertygande bevisning, säger åklagaren Ulrika Ekvall till Fotbollskanalen. 

Expressen var i mitten av maj i fjol först med att rapportera om att en svensk landslagsspelare hade omhändertagits av polis, misstänkt för att ha slagit en polis och brukat våld mot en ordningsvakt utanför en nattklubb. Spelaren blev också misstänkt för våldsamt motstånd, men i slutet av juni i fjol rapporterade Aftonbladet att två av tre utredningar har lagts ner med anledning av svag bevisning och att endast misstanken om våldsamt motstånd kvarstod. 

Åklagaren Ulrika Ekvall berättade i slutet av september i fjol för Fotbollskanalen att det troligen skulle bli ett strafföreläggande (oftast böter för mindre allvarliga brott, som kan utfärdas utan rättegång, då får dock personen i fråga skriva under ett papper på att han eller hon är skyldig till brottet) eller ett åtal mot spelaren. 

Nu bekräftar Ekvall att hon har utfärdat ett strafföreläggande mot spelaren för våldsamt motstånd och att det handlar om böter. 

- Ett strafföreläggande är utfärdat och om han godkänner det blir det inget mer av det här, men om han inte godkänner det blir det ett åtal, säger hon till Fotbollskanalen. 

Hur mycket böter handlar det om?
- Jag vill inte gå in mer på innehållet än så. Om det blir godkänt vinner det laga kraft och det kan man antingen göra genom att godkänna det skriftligt eller betala, men jag kan inte säga mer än så. Det är nyligen utfärdat. 

Varför har du valt att utfärda ett strafföreläggande?
- För att jag anser att det är övertygande bevisning. 

Hur ser bevisningen ut?
- Det är uppgifter, dels från honom själv och dels från olika poliser. Det finns övervakningsfilmer också. 

Hur tror du att han ställer sig till strafföreläggandet?
-
 Jag tror att han kommer att godkänna det, men det får vi se. Han har sagt att han är villig att godkänna ett strafföreläggande.

Vad händer nu?
- Han får titta på det och se vad han tycker, säger Ekvall.

När Fotbollskanalen under fredagseftermiddagen fick ta del av förundersökningen och strafföreläggandet framgår det att påföljden är 40 dagsböter á 1000 kronor, det vill säga 40 000 kronor, samt en avgift till brottsofferfonden på 800 kronor. 

Åklagarmyndigheten skriver på sin hemsida att en person, från det att den har godkänt ett strafföreläggande, har 30 dagar på sig att betala det belopp som angetts i strafföreläggandet och på ett inbetalningskort. Om personen är mellan 15 och 18 år har personen 15 dagar på sig att betala beloppet.

Om inte summan har blivit betald under den angivna tiden skickas en påminnelse om betalning ut. Då har personen ytterligare 14 dagar på sig att betala. Om betalningen inte skett under den tiden överlämnas ärendet till Kronofogdemyndigheten för indrivning. Kronofogdemyndigheten tar då även, utöver bötesbeloppet, ut en utsökningsavgift. 

Fotbollskanalen har tidigare varit i kontakt med landslagsspelaren om ärendet, men då valde spelaren att avböja kommentar. 

Publicerad 2020-01-24 kl 10:02
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå