Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Avslöjar: Elittränare och agent åtalas - misstänks för ekobrott

En tränare för ett svenskt elitlag och en agent riskerar att dömas för skattebrott respektive försvårande av skattekontroll.
Båda nekar till anklagelserna.

En elittränare har åtalats för skattebrott, och står dessutom åtalad för försvårande av skattekontroll tillsammans med en agent som tidigare även varit klubbledare. 

I ärendet om skattebrott skriver Ekobrottsmyndigheten att elittränaren "uppsåtligen har lämnat oriktig uppgift till Skatteverket i inkomstdeklarationer och därigenom gett upphov till fara för att skatt undandras det allmänna med knappt 400 000 kronor, och att det ska handla om att ha använt sig av falska handlingar och vilseledande bokföring och att tillvägagångssättet har varit av synnerligen farlig art genom att denne utnyttjat kommunen och Riksidrottsförbundets bidragssystem för föreningar."

ANNONS

Beloppet gäller åren 2012, 2013 och 2014.

När det gäller försvårande av skattekontroll med elittränaren och agenten skriver Ekobrottsmyndigheten att ”de två tillsammans och i samförstånd, uppsåtligen eller i andra hand, var för sig, av grov oaktsamhet ska ha åsidosatt bokföringsskyldigheten genom att ha bokfört falska fakturor som inte speglar verkliga affärshändelser.

Elittränarens kompanjon har varit involverad i agentverksamhet under de senaste åren. Ett bolag som han driver och som fortsatt är aktivt fick så sent som förra året ett agentarvode av en elitklubb i samband med en spelaraffär, detta enligt dokument från Svenska fotbollförbundet

I förhör nekar båda till anklagelserna. Förhandling äger rum den 13 juni.

Fotbollskanalen har sökt båda två. 

Elittränarens klubb ser inget problem med åtalet eller misstankarna.

ANNONS

- Tränaren har informerat oss och hela tiden varit öppen med detta och om allt som händer. Vi ser inga sportsliga problem med detta, säger klubbens ordförande till Fotbollskanalen.

Publicerad 2019-05-06 kl 12:18

Streama alla matcher från VM-kvalet

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto