Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Avslöjar: Hamrén förändrar ledarteamet: "Några bitar som ska falla på plats först"

Foto: MARCUS ERICSSON, BILDBYRÅN

Erik Hamrén

ANKARA. Erik Hamrén ska förändra ledarteamet - men hur är hemligt.

– Det är några bitar som först måste falla på plats innan han kan presentera hela bilden av sin nygamla ledarorganisation, säger Niklas Bodell till fotbollskanalen.se.

Efter playoff-förlusten mot Portugal berättade förbundets landslagschef Lasse Richt att det kan bli aktuellt med en assisterande förbundskapten. 

På landslagets vinterturné avslöjade Erik Hamrén att han funderade på att förstärka sin ledarstab inför EM-kvalet och att besked skulle komma inför mötet med Turkiet.

– Tar beslut om det efter lottningen 23 februari – då tar jag det sista beslutet. Visst har jag kikat på det. Vill understryka att vi har en bra ledargrupp med kunnighet och teamwork, men det är om man ska fylla på den. Jag vet inte om alla här är klara med sina kontrakt men det utgår jag ifrån, sa han då.

Vad är det du vill uppnå?

– Det är i så fall för att vi ska göra saker ännu bättre, men det beror på hur det ser ut efter lottningen. Jag tycker om att hålla i träningarna, men det finns förbundskaptener som inte gör det och då behöver man fler tränare. Jag vill hålla i träningen själv och har inte samma behov. Vi har en bra stab men måste kika på hur man kan göra det ännu bättre.

När fotbollskanalen.se pratar med presschefen Niklas Bodell på kvällen innan matchen mot Turkiet bekräftar han att en förändring i ledarteamet är på gång, men vill inte avslöja hur.

– Nej, Erik har för närvarande ingenting nytt att berätta i den frågan. Det är några bitar som först måste falla på plats innan han kan presentera hela bilden av sin nygamla ledarorganisation. Men det kan han nog ganska snart, säger han.

I dagsläget finns Players Manager Marcus Allbäck och scouterna Peter Wettergren och Reine Almqvist. Wettergren är även assisterande tränare i Elfsborg där han är väldigt omtyckt och under de senaste landslagsträningarna har det sett ut som att han har fått ett större utrymme.

Så här sa Lasse Richt i november:

– Peter är en duktig instruktör, det är därför han är med i landslaget. Han har ett bra öga. Både han och Reine får ju utrymme när de är här. Erik vill ju använda båda i vissa övningar och så vidare. Peter är en fantastiskt trevlig person och duktig.

Publicerad 2014-03-04 kl 23:34
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons