Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE
41v

Avslöjar: Henke Larsson aktuell som förbundskapten - kan ta över pojklandslag

Foto: Bildbyrån

Roland Nilsson ska ta över U21-landslaget. Enligt uppgift till Fotbollskanalen vill SvFF att Henrik Larsson blir förbundskapten för ett pojklandslag.
- Inga kommentarer, säger Claes Eriksson, ansvarig för arbetet.

För en månad sedan stod det klart att Roland Nilsson tar över U21-landslaget efter sommarens EM-slutspel i Polen. "Rolle" har tidigare ansvarat för P17-landslaget och skulle egentligen ha börjat om och kört i P15-landslaget.

Inte nog med det. I sommar slutar även Magnus Wikman som varit förbundskapten för P16-landslaget, och som i stället blir assisterande till Peter Gerhardsson i damlandslaget, samt Claes Eriksson som ansvarat för P19-landslaget.

Nu ska Svenska Fotbollförbundet anställa tre nya förbundskaptener och enligt uppgift till Fotbollskanalen vill man att en blir Henrik Larsson.

- Jag har inga kommentarer till några namn. Det jag kan säga är att vi är långt fram i processen och räknar med att ha allt klart i den kommande veckan, säger Claes Eriksson som ansvarar för arbetet.

Claes Eriksson berättar att när man nu ska ta in tre nya förbundskaptener så finns det en chans att ändra om lite i organisationen med vem som ska ha hand om vilket landslag. Den som blir kvar är Tomas Turesson som har haft P18-landslaget och egentligen skulle ha klivit upp i P19. Men frågan är om han gör det nu när tre nya ska in?

Hur många namn har varit med i processen om de tre jobben?
- Åtta stycken har vi pratat med.

Henrik Larsson slutade i Helsingborg när laget åkte ur allsvenskan och har efter det varit utan jobb. Han har tidigare tränat Falkenberg och Landskrona.

Publicerad 2017-06-07 kl 10:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER