POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE

Avslöjar: Lagardère kan lämna driften av Friends Arena

Foto: Bildbyrån

Lagardère kan vara på väg att lämna driften av Friends Arena.
Förhandlingarna mellan det franska bolaget och Arenabolaget har brakat samman – när Lagardère vill ha bättre villkor.
- Budet att driva arenan har blivit avvisat, säger en källa med insyn till Fotbollskanalen.

Sorgebarnet Friends Arena fortsätter att ha problem. Inte nog med förlusterna för driften av Nationalarenan fortsätter och att många ägare tagit sig ur projektet, nu har förhandlingarna mellan franska Lagardère och Arenabolaget (som ägs av Svenska Fotbollförbundet och Fabege) brutit samman.

Något som kan sluta med att Lagadère lämnar driften.

- Det återstår att se hur det slutar. Budet att driva arenan har blivit avvisat. Sedan får man se hur Lagardère och ägarna hanterar det, säger en källa med direkt insyn i förhandlingarna.

Enligt två oberoende källor har parterna förhandlat under ett bra tag för att förlänga det avtal om att driva Friends Arena som man ingick i januari 2015. Som då påstods vara minst tioårigt.

Vilket skulle vara ett bakslag för ägarna som hade gott hopp om att franska Lagardère skulle kunna få fart på verksamheten.

- Vi känner oss väldigt nöjda med det här. Lagardère är en professionell aktör som är vana att arrangera fotbollsevenemang på högsta internationella nivå, sa SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson när ett avtal som då beskrevs som minst tioårigt presenterades.

Även det franska bolaget var hoppfullt:

- Friends Arenas läge, kapacitet och flexibilitet gör att vi ser en stor potential att fortsätta utveckla arenan till att vara en av de främsta evenemangsarenorna i norra Europa, både för fotboll, övrig sport och nöje, sa Ulrik Ruhnau, Managing Director på Lagardère Unlimited Stadium Solutions.

Men efter 225 miljoner i förlust 2012, 225 miljoner i förlust 2013, 265 miljoner i förlust 2014 och 269 miljoner i förlust 2015 så har även 2016 gått trögt.

Sveriges nationalarena, Friends Arena, fortsätter att ha det kämpigt ekonomiskt. Inte ens Lagadère har kunnat få fart på affärerna, men från Arenabolaget är man försiktig:

- Jag har inte mer information än att man förhandlar och man ringer inte till mig först, säger Ulf Hester som är vd för Arenabolaget till Fotbollskanalen.

Avtalet presenterades som ”minst tio år” – varför förhandlar man?
- Varken 2015 eller 2016 blev som man hade tänkt sig och det är därför man talar om hur man ska gå vidare.

Vad betyder det om  Lagadère lämnar driften?
- Det är en hypotetisk fråga, inte tänkt igenom det och det blir bara dumt att svara då.

Publicerad 2017-02-24 kl 14:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå