Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Avslöjar: Ökvist vill lämna Manchester United för Göteborg

Damallsvenskan

Lotta Ökvist har svårt att få speltid i Manchester United.
Enligt uppgift till Fotbollskanalen vill hon till Kopparbergs/Göteborg.

Foto: Bildbyrån.

I augusti 2019 lämnade Lotta Ökvist Elitettan och Hammarby och skrev på ett kontrakt på två plus ett år med Manchester United. Men där har hon haft svårt att få speltid.

Förra säsongen blev det tre matcher från start när laget slutade fyra i WSL. Och den här säsongen har det efter sju omgångar blivit en start och två inhopp när laget toppar tabellen.

Nu har Ökvist nästan ett år kvar på avtalet, men trots det erfar Fotbollskanalen att hon vill lämna Manchester United och gå till Kopparbergs/Göteborg.

Ökvist spelar till vänster i en backlinje och kan också spela som wingback. På den positionen har bland annat Natalia Kuikka och Julia Roddar spelat på i Göteborg. Och Kuikka lämnar nu laget för spel i Portland.

ANNONS

I mars var Lotta Ökvist med landslaget i Algarve cup och då berättade hon om situationen med lite speltid i klubblaget.

- Det har varit tufft med speltid, så det har varit en utmaning. Man måste ju få spela. Jag har spelat några matcher med U21-laget bara för att få matchtid. Det var väl det här med speltiden som man var rädd för när man tog steget att flytta utomlands, sa hon då.

Ökvist berättade också att hon hade haft ett snack med sin tränare Casey Stoney om sin situation och att hon var besviken över att inte ha fått mer speltid.

- Hon förstod det. Hon tycker att våra andra ytterbackar har gjort det bra och att det är tuff konkurrens. Sedan fick jag med mig saker som jag ska utveckla och ta chansen när jag får den. Hon trycker mycket på fysiken. Så det är inte så mycket att göra mer än att äta och träna, sa Ökvist och fortsatte:

ANNONS

- Jag tycker att jag har utvecklats mycket. I början är det ju tufft att flytta till ett annat land, allt är nytt, som spelsystem. Så det tog ett tag, men jag känner att efter jul så har det gått mycket bättre på träningarna. Man vågar ta för sig mer och spela mer fysiskt. Jag spelar med många väldigt bra spelare och tränaren är också bra. Så jag känner absolut att jag har tagit steg.

Fotbollskanalen har sökt Lotta Ökvist och Göteborgs sportchef Lasse Svensson utan framgång.

Publicerad 2020-11-16 kl 15:29
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto