Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Scanpix.

Avslöjar: Svenskt utlandsproffs misstänkt för penningtvättsbrott

Polisen misstänker två män för penningtvättsbrott.
Enligt uppgift till Fotbollskanalen är en av männen ett svenskt utlandsproffs. 

I lördags förmiddag grep polisen en man i 30-årsåldern och en man i 40-årsåldern på Arlanda flygplats. Personerna greps på olika platser på flygplatsen och med drygt 30 minuters mellanrum. Männen försökte båda passera säkerhetskontrollen med stora summor pengar på kroppen och i bagaget för att föra ut pengarna från landet. Enligt Aftonbladet ska den ena personen ha haft 150 000 pund i jackfickan, drygt 1,9 miljoner svenska kronor.

Åsa Wallentin, presstalesperson på Stockholmspolisen, berättar att pengarna, som männen hade på sig, nu är tagna i beslag och att båda männen är misstänkta för penningtvättsbrott, men däremot inte längre frihetsberövade.  

ANNONS

- De har båda varit gripna och anhållna under helgen, men sedan har åklagaren beslutat att häva anhållandebeslutet, vilket betyder att de inte är frihetsberövade längre, men fortfarande misstänkta för penningtvättsbrott, säger Wallentin till Fotbollskanalen. 

Enligt uppgift till Fotbollskanalen är mannen i 30-årsåldern en svensk fotbollsspelare som just nu tillhör en klubb utomlands. Det vill dock inte Wallentin kommentera. 

- Vi kan inte gå in på några detaljer när det gäller de här misstänkta personerna. Nu utreder vi de här misstänkta brotten och sedan får vi se var vi landar i, säger hon. 

Wallentin berättar i stället att det nu inleds en förundersökning. 

- Nu kommer det här att utredas av vår bedrägerisektion. Jag vet inte om man har hållit förhör ännu, men man kommer att hålla förhör med de misstänka personerna och kommer att jobba på andra sätt för att ta reda på vad som ligger bakom det här och vad det är för större summor då som är inblandade i detta. Nu tar den förundersökningen vid. 

ANNONS

Däremot är det fortfarande oklart om de misstänkta personerna har en koppling till varandra. 

- Det är lite tidigt att svara på den frågan, men under helgen har vi i varje fall inte sett några kopplingar, men det är naturligtvis något man alltid tittar på när de är liknande brott, tillvägagångssätt och på samma plats. Utifrån de uppgifterna jag har, från i helgen, såg man inte något uppenbart samband, men det kan ändras, säger Wallentin.

Fotbollskanalen har sökt åklagarna Helena Jäderström och Sanna Nesser, men även fotbollsspelaren och fotbollsspelarens klubb. 

Publicerad 2019-04-08 kl 19:52
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto