Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Avstängning öppnar för Antonsson: "Spännande vad Erik väljer"

Foto: Scanpix

Mikael Antonsson mot Irland

Med landslagets mittback Andreas Granqvist avstängd öppnas det upp för ett nytt mittbackspar mot Irland. Och Mikael Antonsson känner sig redo.

- Det blir spännande att se vad Erik väljer, säger han.

Bolognas Mikael Antonsson har fått sparsamt med speltid i det svenska landslaget. Han fick spela tillsammans med Per Nilsson mot Slovakien, men utöver det har det inte blivit speciellt många framträdanden i den blågula tröjan. Men mittbacken hoppas nu på en förändring.

-Jag hoppas att mina chanser för spel är helt okej. Jag har varit med lite innan, mycket på bänken dock. Men jag har gjort ett par matcher. Så jag hoppas.

I mitten av maj bröj mittbacken ett ben i sin fot, vilket höll honom borta både från spel i sitt italienska klubblag och landslaget. Men skadan är läkt och enligt honom själv är han i god form.

-Jag har varit med på försäsongen där nere. Fyra och en halv vecka i bergen. Så jag är mer än väl tränad, får jag hoppas.

På onsdag är det dags för match mot Norge. Och trots att det har blivit mycket bänknötande känner han sig redo för start.

- Jag vet vad som krävs. Jag har ju fått spela lite mot Slovakien och Irland och det gick helt okej. Så jag hoppas jag får visa vad jag kan.

Känns mittbackspositionen mer öppen nu än tidigare?

- Som mittback kan man göra vissa bra matcher och vissa dåliga. Det händer mig också, att jag gör matcher som inte är så bra. Det är tillfälligheter så jag ägnar det åt Erik att ta ut laget.

Har Hamrén sagt om du kommer få spela?

-Nej och det hade jag inte förväntat mig heller. I ett landslag ska man visa på träningarna att man vill spela. Och jag tror att det gäller alla spelare som är här, speciellt för mig som varit på bänken.

-Men tycker han att jag gör det bra på träning och att jag är mogen så tror jag att jag kan få spela.

Publicerad 2013-08-13 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons