Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån

Backe om omdiskuterade lugnet: "Både plus och minus kring det där"

22v

"Det är inget att oroa sig för".
Trots att Sverige pressades av Polen var TV4:s expertkommentator Hasse Backe lugnet själv.
Något som fick stor uppmärksamhet i sociala medier.
- Jag har förstått att det var både plus och minus kring det där, säger han till Fotbollskanalen.

Sverige hade 2-0 mot Polen och läget kändes överkomligt. Då reducerade Polen med en halvtimme kvar och pressade tillbaka Sverige. Hemma i tv-sofforna satt nog de flesta och höll andan. Men allas puls sköt inte i taket. På läktaren i Sankt Petersburg satt TV4:s expertkommentator Hasse Backe och uttryckte hur Sverige kunde vara lugna. Hans inställning väckte starka reaktioner på Twitter. En del uppskattade den lugna inställningen - medan andra ställde sig frågan om de såg samma match som Backe.

När Fotbollskanalen når expertkommentatorn har han precis landat på svensk mark. Hur han ser på diskussion om honom?

ANNONS

- Jag har inte sett så jäkla mycket själv, men jag har förstått att det var både plus noch minus kring det där.

Vad tänker du kring att en del var "kritiska" mot dig?
- Det är väl både positivt och negativt vad jag förstår av polarna. Men jag valde faktiskt imorse att kolla om andra halvlek - för då får man alltid ett bättre perspektiv. Man kan se om man missat något avgörande. Men sedan när jag började titta - dels om vi börjar lite chansmässigt har Polen fem chanser på 90 minuter - och då räknar jag in Lewandowskis två mål. Det var som jag sa till Expressen att jag är jävligt snäll om jag räknar in Zielinskis distansskott som normalt väldigt sällan ger mål, säger han och fortsätter:

- Det är ju från 70:e minuten som Polen börjar ta ett riktigt grepp och börjar vräka in inlägg. Jag slutade väl räkna vid 17 inlägg när de inte hade vunnit en enda nickduell. Så defensivt var det inga problem att freda sig mot det. Isak hade en bra chans i 49:e minuten, Sebastian Larsson i den 56:e och 90:e minuten. Men det som händer efter 70 minuter är att Sverige inte riktigt orkar att flytta över mittfältet och hinna täcka alla inlägg. För mig var inte alla dessa inlägg något att oroa sig för över huvud taget. När ett lag som är tvingade att vinna börjar jaga - då kommer alltid någon chans, och det gjorde det även för Sverige när Claesson gör 3-2.

ANNONS

Men du kände dig lugn trots att det stod 2-2 och att Sverige i och med det skulle tappa gruppsegern?
- Det är klart att det var oerhört viktigt att ta gruppsegern med tanke på vilket motstånd det är. Men jag tycker ändå att... man kan inte spekulera kring: "Nu ska vi möta dem, eller nu ska vi möta dem". På pappret är givetvis Ukraina ett fördelaktigare motståndare än Belgien i det läget. Men Sverige var ju ändå klara så jag har inte lagt något större fokus på vilka de ska få möta i en åttondel.

Vad tror du om åttondelen mot Ukraina?
- Det är på pappret en överkomlig motståndare. Sedan är det, ju längre man kommer, en väldigt avgörande faktor för Sverige att det blir fem dagars vila. Det tror jag är väldigt viktigt och jag räknar med matchdagen som en femte dag. Det kommer betyda en del för de kommer kunna ha ganska så friska ben inför den matchen. Sedan är det svårt att spekulera i matchbilden.

ANNONS

Till sist... ponera att Sverige har 0-0 mot Ukraina med några minuter kvar. Kommer du vara lika lugn?
- Hehe... det beror på hur matchbilden ser ut. Det blir helt avgörande hur matchbilden ser ut.

Publicerad 2021-06-24 kl 16:12
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto