Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Backe: "Så vinner vi mot Österrike"

Ödesmatch mot Österrike fredag kväll.

Hans Backe tror på svensk vinst.

- Österrike är för svagt på bortaplan, säger TV4:s expert.

Sverige spelar ödesmatch mot Österrike i VM-kvalet. Vinst och Sverige är klara för play-off, förlust och Sverige måste ta fler poäng mot Tyskland än Österrike tar mot Färöarna.

- Jag tror att Sverige vinner komfortabelt. Österrike är två vilt skilda lag på hemmaplan och bortaplan. På bortaplan är man väldigt ängsliga och det bör Sverige kunna utnyttja, säger TV4:s expert Hans Backe.

- När jag var tränare i Salzburg lärde jag mig att de i landet kräver vinst på hemmaplan – men är alltid nöjda med ett oavgjort resultat på bortaplan. Det sitter i generna, såväl i klubblagen som i landslaget. Kryssar du på bortaplan är alla nöjda. Men det innebär att laget blir passivt på bortaplan.

Sverige förlorade den förra matchen lagen emellan, den som spelades i juni. Österrike vann då med 2-1 och Sverige hade en jobbig match.

- Allt hänger på med vilken inställning Sverige går in till matchen med. Sverige måste gå in med inställningen att vi ska vinna, att vi ska föra spelet. Det som blir avgörande är hur mycket folk vi anfaller med och att vi sätter press på Österrikes backlinje som är deras sämsta lagdel. Emanuel Pogatetz har sett sina bästa dagar, Christian Fuchs har skadeproblem och samtiliga spelare i backlinjen är svaga med boll. Det måste Sverige utnyttja.

Albin Ekdal är skadad och missar matchen – därför tror Backe på Kim Källström bredvid Anders Svensson.

- Det centrala mittfältet är svårbedömt. Jag har sagt tidigare att Rasmus Elm har absolut störst potential bland de centrala mittfältare vi har i Sverige. Men han har inte fått ut det i landslaget – och nu har han precis kommit tillbaka från skada. Därför tror jag att det blir Källström bredvid Svensson. Matchens karaktär tyder på det. Källström har rutinen som krävs.

David Alaba dominerade stort mot Sverige i somras och Backe tror att Bayern Munchen-spelaren är det största hotet mot svensk seger på fredagen.

- Hans rapphet i passningsspelet är nyckeln för Österrike. Tack vare Alaba är deras passningsspel snabbare än Sveriges och jag tror att Sverige måste få stopp på honom för att vinna matchen. Man får heller inte glömma  Zlatko Junuzovic och Andreas Weimann som båda är skickliga offensiva spelare. Österrikes styrka ligger i offensiven, defensivt är de klart sårbara.

Publicerad 2013-10-11 kl 08:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons