Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Bahoui om allsvenska spelarna i landslaget: "Det öppnade dörren"

Foto: SCANPIX

Emil Forsberg och Nabil Bahoui fick chansen i EM-kvaltruppen till Österrike. Efter det har man fått allsvenskt sällskap i landslaget av ytterligare tre spelare.
- När vi fick chansen, jag och Emil, att vi inte gjorde bort oss öppnade dörren, säger Bahoui.

Allsvenska spelare i landslaget har blivit allt mer sällsynt de senaste åren. Men i september slog sig Malmös Emil Forsberg och AIK:s Nabil Bahoui in i truppen till EM-kvalet mot Österrike samt landskampen mot Estland innan. Efter de allsvenska debutanterna så har fler spelare från serien följt - Erik Johansson, Isaac Kiese Thelin och Filip Helander.
- Om jag ska var helt ärlig tror jag att när vi fick chansen, både jag och Emil, att vi inte gjorde bort oss öppnade dörren liksom. Att de allsvenska spelarna klarar sig. Sen är det alltid positivt att ta spelare från inhemska ligan, säger Nabil Bahoui.

- Det betyder att allsvenskans status inte är så dålig som man tror.

Vilka spelare i allsvenskan tycker du att det finns som knackar på dörren till landslaget?
- Det finns många. Det är svårt att säga på rak arm, men det finns många.

Bahoui tycker att 2014 har gett fler kvitton på att standarden i allsvenskan är betydligt högre än vad flera kritiska röster har menat.
- Malmö har gjort det bra och de har ändå visat att allsvenskan är så dålig som man alltid har hört liksom. Och nu när alla allsvenska spelare som har spelat i landslaget gör det bra så då är det positivt. Jag tycker att det höjer standarden.

Publicerad 2014-11-13 kl 12:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons