Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bajen-duo reagerar efter attacken mot Zlatan-statyn: "En skam"

Sverige (herr)

DOHA. Zlatan-statyn i Malmö har sågats av och välts.
Då reagerar Hammarby-spelare.
- En skam, säger Muamer Tankovic till Fotbollskanalen.
- Han förtjänar inte det här, kommenterar Darijan Bojanic.

Foto: Bildbyrån

När den tidigare MFF-spelaren Zlatan Ibrahimovic gick in som delägare i Hammarby i november väckte det starka känslor i Malmö. Sedan dess har statyn föreställande Ibrahimovic som finns utanför MFF:s hemmaarena vandaliserats vid ett flertal tillfällen. Natten till söndag sågades benen på statyn av, och det gjorde att den välte. Nu har statyn fraktats bort för reparation.

Händelsen får Bajen-spelare att reagera. Under söndagen mötte Muamer Tankovic och Darijan Bojanic media på herrlandslagets januariturné i Qatar och duon är kritiska till det som skett.

- Jag tycker det är synd. Jag tycker det är en skam, att de håller på som de gör. Det är Sveriges absolut bästa spelare genom tiderna, och allt han har gjort för Malmö… Visst, de kan vara sura och så men låt killen vara. Det är inte så att han har förstört någots liv eller dödat någon eller vad fan vet jag. Jag tycker det är dumt att folk beter sig som de gör. De ska vara glada och uppskatta det han gjort för Malmö och hela Sverige, säger Tankovic.

Annons

- Jag förstår ju att folk blir besvikna och sura, men samtidigt är det hans liv och hans val. Han får göra vad han vill. Jag vet inte vad han tänker, men vad jag tror är att han ser en business-sida i det. Om jag fattat det rätt så kan man inte köpa in sig i Malmö, medan man kan göra det i Hammarby. Det gjorde han. Han hade redan en fot inne från tiden i LA Galaxy. Det är en business-sida.

Tankovic fortsätter:

- Att folk kan ändra sig så snabbt... När en människa som gjort så mycket för landet och den staden helt plötsligt gör en liten grej, en jätteliten grej, så ska allt vändas. Så är livet. Folk glömmer ofta bort det positiva man gör och minns det negativa.

Darijan Bojanic är inne på samma linje som sin lagkamrat.

- Det är tråkigt. Man måste ändå uppskatta vad Zlatan har gjort för svensk fotboll och han är från Malmö och allting. Jag tycker det är tråkigt. Vi får hissa upp honom och Kennedy på Södermalm istället, säger Bojanic.

Annons

Är det dit man borde flytta statyn?
- Haha, jag vet inte. Men jag tycker det är tråkigt. Han förtjänar inte det här.

Malmö FF-backen Anel Ahmedhodzic:

- Jag tycker inte att man ska vandalisera. Det är fel. Men jag håller med Markus Rosenberg om det han sa. Man måste kunna balansera business med fotboll och passionen. Det Rosenberg sa håller jag med om.

Publicerad 2020-01-06 kl 08:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto