Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

Bakircioglu hoppas på landslaget: "Jag har kvaliteterna - inget snack"

Kennedy Bakircioglu njöt av Sveriges seger.
Men led över att själv sitta hemma.
- Jag har kvaliteterna – inget snack, säger han till fotbollskanalen.se.

På tisdagskvällen slog svenska landslaget Cypern med 2-0 efter mål från Tobias Hysén och Marcus Berg. Nu väntar nästa fajt för Erik Hamréns manskap, och Racing Santanders Kennedy Bakircioglu lär på nytt bänka sig i tv-soffan.

- Sverige var bra mot Cypern, tycker jag. Kul att se. Med chanserna de skapade hade det mycket väl kunnat bli fyra mål framåt, och då ska man komma ihåg att Cypern ändå har ett ganska hyfsat lag. De har gjort bra resultat, särskilt på hemmaplan, tror jag, säger Bakircioglu till fotbollskanalen.se.

Men på senare tid har Spanienproffset fått finna sig i att följa spänningen hemifrån. Trots att han är en startspelare i La Liga har förbundskaptenerna satsat på andra spelare än honom själv.

- Ja, vad ska jag känna kring det egentligen? Man vet ju att man har kvalitet för att vara med, så är det ju. Det känner jag att jag självklart har, det är inget snack om saken. Så är det bara. Men tränarna gör sina val och det kan jag inte påverka, säger Bakircioglu.

När han recenserar sin egen säsong hittills, efter flytten från Ajax, finns många positiva saker att plocka fram, anser högeryttern.

- Det har gått väldigt bra, tycker jag. Man levererar och spelar fram till mål, är med och gör det bra i matcherna. Såklart förstår jag att Hamrén fattar sina beslut och att det inte alltid är lätt. Men jag kan ju inte göra mer än att spela kontinuerligt i en av världens bästa ligor och göra starka matcher. Om jag visar framfötterna där borde det räcka till landslaget också.

Truppen som rest till Cypern är rekordstor, men det i sig får inte Bakircioglu att känna någon uppgivenhet.

- Vad är det, 34, 35 spelare? Men man ser ju också att väldigt unga killar får chansen - och det är ju egentligen bra. Helt ärligt sitter jag inte och tänker på landslaget hela tiden heller. Jag vill fortsätta att utvecklas bara, och det gör jag trots att jag är 30 år. Man är i ett nytt land och särskilt toppmatcherna, mot Barcelona och Madrid, är väldigt lärorika.

Vad tror du om framtiden i landslaget?
- Händer det så händer det. Nu följer jag det bara för att det är roligt att se på landskamperna. Men såklart hoppas man ju att de vill ge en chansen igen.

Publicerad 2011-02-09 kl 17:29

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER