Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Bara två segrar under hela 2014: "Har varit tuffa matcher"

Foto: Scanpix

Sebastian Larsson efter straffmissen.

PODGORICA. 1-1 mot Montenegro.
Sverige har bara vunnit två matcher under hela 2014.
- Det har varit tuffa matcher, säger Sebastian Larsson till fotbollskanalen.se.

Sverige ligger tvåa i EM-kvalgruppen efter seger mot Liechtenstein och oavgjorda matcher mot Österrike, Ryssland och Montenegro.

Faktum är att under hela 2014 har Sverige bara vunnit två matcher, förutom Liechtenstein har man även besegrat Estland i en träningslandskamp.

Sedan har laget förlorat mot Turkiet, Danmark och Belgien, samt spelat oavgjort mot Österrike, Ryssland och Montenegro.

- Det har varit tuffa matcher. Nu pratar vi kvalet här för det är väl det som är intressant. Österrike och Montenegro borta är två tuffa matcher och det är även Ryssland. Det är små marginaler. Vi hade kunnat förlora någon av matcherna men hade mycket väl kunnat vinna också. Ibland är det väldigt viktigt att inte motståndaren får tre poäng när det är en väldigt tät grupp. Vi ligger tvåa efter några tuffa matcher och är med, säger Sebastian Larsson.

- Österrike och Montenegro borta och Ryssland hemma är tuffa matcher. Vi visste att det skulle bli tuffa matcher. Men det är klart att det hade varit skönt med någon trepoängare, men samtidigt kan man vända på myntet och säga att vi är ett lag som är svårt att slå. Klart att det hade varit skönt med tre poäng men kollar man i gruppen så är vi tvåa. Det är inget mörker. Men visst, det känns som en förlust i dag, säger Mikael Lustig.
 
Sebastian Larsson är nöjd med sex poäng efter fyra EM-kvalmatcher:

- Våra två bortamatcher har varit två väldigt tuffa bortamatcher. Jag tycker vi har spelat av en del svåra matcher. Det kommer att bli tätt men det är klart att vi är där, vi har inte förlorat och ligger tvåa i gruppen. Vi är definitivt med, men det är klart att vi skulle haft tre poäng i dag.

Publicerad 2014-11-16 kl 07:20
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons