POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Barrow tillgänglig för Sveriges U21: "Han är positiv"

Foto: SCANPIX

Modou Barrow är tillgänglig för det svenska U21-landslaget. Efter ett möte med Håkan Ericson kan forwarden finnas med i truppen mot Serbien och Ryssland.
- Han är positiv, det är han, säger förbundskaptenen.

Den förre Östersundsanfallaren blev ett stort utropstecken under superettan 2014. Trots att han bara spelade halva säsongen hann han med att göra tio mål, innan han värvades av walesiska Swansea till Premier League. Ganska snart uppstod en diskussion kring om Barrow rentav var tillräckligt bra för A-landslaget, men när TV4 och fotbollskanalen.se intervjuade Erik Hamrén tidigt på hösten visade det sig att han inte hade särskilt ingående koll på 22-åringen.

Samtidigt lämnade Barrow inget klart besked kring vilket landslag han egentligen var inställd på att representera. I och med sitt dubbla medborgarskap (svenskt och gambianskt) kan han välja mellan länderna och behöver inte bestämma sig helt förrän han gjort sin första tävlingslandskamp på A-nivå.

Men nu står det klart att det svenska förbundet åtminstone vunnit en delseger. I förra veckan träffade U21-landslagets förbundskapten Håkan Ericson Modou Barrow på plats i Swansea, och i samband med det tillkännagav Barrow att han finns tillgänglig för uttagningar framöver.

- Vi hade ett bra möte och han är positiv, det är han. Men vi tar ut vår nästa trupp (mot Serbien och Ryssland) först på fredag, så egentligen vill jag inte kommentera så mycket mer än så. Jag vill inte föregå den processen, säger Håkan Ericson till fotbollskanalen.se.

- Sedan har vi ju inte haft så många killar som gått direkt från superettan till en toppliga på det här sättet. På senare år är det egentligrn bara Modou, Mikael Ishak (till Köln) och Branimir Hrgota (till Borussia Mönchengladbach). Av det skälet känns det extra viktigt att visa att vi är intresserade, och att vi gärna kommer och träffar dem på plats. det är en ovanlig resa Modou gjort.

Oavsett hur det blir med fredagens trupp har Sverige i alla fall fått en intressant spelartyp att tillgå, resonerar Ericson, och det bådar gott inför framtiden.

 - Han är kvick och duktig på att transportera boll i hög fart. En bra passningsspelare som även har en känslig vänsterfot. Även kombinationsspelet utmärker honom och i grund och botten är han en duktig offensiv spelare. Sedan jobbar man i Swansea framför allt med att hans defensiva positionsspel. Där har han fortfarande en del att utveckla.

Publicerad 2015-03-17 kl 20:52
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå