Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Baxter om Hamréns avhopp - och varför Zlatan är den största genom tiderna

Foto: Scanpix

Stuart Baxter anser att Erik Hamrén gjorde rätt som meddelade sin avgång innan EM - och säger att saknaden efter Zlatan Ibrahimovic blir stor.
- Det är en världsartist som försvinner, säger Baxter till Fotbollskanalen.

Stuart Baxter befinner sig just nu i Sydafrika där han precis har inlett sitt nya tränarjobb i Supersport United. Han säger sig ha ögonen på allsvenska spelare, även om han tror att det blir svårt att locka över några.

- Dubai-löner får man inte här, men man får ungefär motsvarande som man får i Sverige med en levnadsstandard som är halva priset, säger Baxter.

Baxter har levt en stor del av sitt liv i Sverige. Nyligen meddelade landslagstränaren Erik Hamrén att han slutar efter EM i sommar, och Baxter tror att det är viktigt att ersätta honom med någon som är bekant med hur svensk fotboll fungerar.

- Inom den svenska fotbollsfamiljen är det nog Håkan (Ericson) och Lasse (Lagerbäck) som ligger väldigt bra till. Jag vet inte vem jag skulle kunna säga, men det bör vara någon som har anknytning till svensk fotboll som tar över.

Själv skulle han bli smickrad om han fick förfrågan.

- Jag har alltid sagt att om man bor så länge i ett land som jag har gjort i Sverige så skulle det vara en ära att få jobbet, säger Stuart Baxter.

Vidare anser tränaren att Hamrén gjorde rätt som meddelade sin avgång långt innan mästerskapet i Frankrike.

- Det är viktigt att få bort alla spekulationer och sedan knyta näven inför mästerskapet och göra det bästa man kan. Jag tycker inte det är så konstigt att han går ut med det nu. Låt Erik och landslaget gå till EM och göra det bästa de kan.

EM i sommar kan bli det sista mästerskapet för Zlatan Ibrahimovic. En spelare som blir svår att ersätta enligt Baxter.

- Jag tror att förlusten av Zlatan är vad den är. Det är en världsartist som försvinner, det är omöjligt just nu att ersätta honom.

Baxter anser att den svenska stjärnan har betytt långt mer för Sverige än vad många förstår.

- Han har fått alla att tänka utanför boxen, en typisk svensk box. Zlatan har envisats med att man kan vara en individuell spelare även i Sverige, säger Baxter.

- Jag tror inte att det har funnits någon som har burit landslaget som Zlatan har gjort. Han har betytt oerhört mycket för svensk fotboll. Inte bara för landslaget.

Publicerad 2016-02-02 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons