Beijmo målskytt när Sveriges U21 vände och vann - avgjorde på tilläggstid

U21-EM

Sveriges U21-landslag vände och vann med 3-2 i träningsmatchen mot Finland.
Emil Hansson, som tidigare har bytt Norge mot Sverige, blev stor hjälte med sitt straffmål på tilläggstid.

Sverige förbereder sig just nu för höstens EM-kval.

I fredags hemmabesegrade man Norge med 3-1, efter att Benjamin Mbunga Kimpioka och Viktor Gyökeres gjort varsitt mål i den andra halvleken.

På tisdagseftermiddagen ställdes U21-landslaget mot Finland på bortaplan.

AIK-spelaren Saku Ylätupa gav Finland ledningen tidigt i matchen. I matchminut 36 kvitterade Sverige genom Felix Beijmo, Werder Bremen-försvararen.

Gyökeres fullbordade vändningen i den 73:e minuten.

Men det skulle komma fler mål.

Finland kvitterade på straff, genom Onni Valakari, med fem minuter kvar - men på stopptid tryckte Emil Hansson in det matchavgörande målet. Även det från elva meter.

U21-EM hålls 13-27 juni 2021 i Ungern/Slovenien.

Finland: Keto, Halme, Hyvärinen, Oksan, Ylätupa, Vertainen, Valakari, Katz, Lingman, Haukioja, Kouassivi-Benissan

Sverige: Johansson - Beijmo, Ahmedhodzic, Hadzikadunic,  Björkengren - Johansson, Adrian, Svanberg, Hansson - Gyökeres, Mbunga Kimpioka

Publicerad 2019-06-11 kl 19:22