POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Bekräftar förhandlingar om Friends Arena: "Allt görs med arenans bästa för ögonen"

Foto: Bildbyrån

Fotbollskanalen har tidigare skrivit om att franska Lagardère kan komma att lämna driften för Friends Arena.
Nu bekräftar SvFF att det förs diskussioner med Arenabolaget.
”Översyn av avtal och överenskommelser är en naturlig del av Arenabolagets arbete”, skriver SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand i ett sms till Fotbollskanalen.

Nationalarenan Friends Arena har gått med förlust varje år sedan invigningen, och i fredags skrev Fotbollskanalen om att förhandlingarna mellan franska Lagardère och Arenabolaget (som ägs av Svenska Fotbollförbundet och Fabege) brutit samma - vilket kan sluta med att Lagardère lämnar driften.

Enligt två oberoende källor har parterna förhandlat under ett bra tag för att förlänga det avtal om att driva Friends Arena som man ingick i januari 2015, som då påstods vara minst tioårigt.

- Jag har inte mer information än att man förhandlar och man ringer inte till mig först, sa Ulf Hester som är vd för Arenabolaget till Fotbollskanalen i fredags.

Avtalet presenterades som ”minst tio år” – varför förhandlar man?
- Varken 2015 eller 2016 blev som man hade tänkt sig och det är därför man talar om hur man ska gå vidare.

Lagardères vd Martin Håkansson bekräftar nu att det förs diskussioner.

”Vi för just nu diskussioner för att komma överens om ett avtal för det fortsatta samarbetet. Vi har en positiv dialog och vi har en gemensam ambition om att hitta en överenskommelse som vi båda är nöjda med”, skriver Håkansson i ett sms till Fotbollskanalen.

Förbundets generalsekreterare Håkan Sjöstrand befinner sig i Schweiz på ett möte, men skriver så här i ett sms till Fotbollskanalen:

”Översyn av avtal och överenskommelser är en naturlig del av Arenabolagets arbete. Vi återkommer när vi har något mer att berätta. Allt görs med arenans och fotbollens bästa för ögonen.”

Publicerad 2017-02-28 kl 19:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå