Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Bekräftat av Uefa: VM-kvalmötet inställt

Foto: Bildbyrån.

Nu bekräftar Uefa det som i praktiken bestämdes i går.
Det blir ingen match mellan Sverige och Danmark i morgon.

”Matchen inställd”. Så lyder det korta beskedet från det europeiska förbundet Uefa vad gäller det tänkta mötet mellan Sverige och Danmark i VM-kvalet. Redan under gårdagen gick de båda förbunden ut med att det inte skulle bli någon match till följd av den konflikt som fortsatt finns mellan de danska spelarna (representeras av Spelarföreningen) och förbundet.

Det formella beslutet var dock tvunget att tas av Uefa senast 24 timmar innan avspark – vilket man alltså gjorde under torsdagsförmiddagen.

"Vi kan bekräfta att matchen är inställd. Ytterligare information om eventuella disciplinära åtgärder kommer att meddelas", skriver Uefa till Radiosporten.

Eventuella andra bestraffningar för det danska landslaget framgår inte. När Fotbollskanalen pratade med SvFF:s generalsekreterare under gårdagen förklarade han dock att det kunde bli hårda konsekvenser för Danmark.

- Kommer man inte överens så blir det WO och konsekvensen av det i sin tur är att det ska behandlas av Uefa. Då kan den yttersta konsekvensen bli att man blir utesluten ur hela kvalet, sa Sjöstrand.

Publicerad 2017-10-19 kl 10:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons