Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bekräftat: Kurtulus väljer Sverige: "Jag är besviken"

Sverige (herr)

Edvin Kurtulus byter landslag till det svenska.
Det bekräftar nu Kosovos fotbollsförbund.
- Jag är besviken, säger förbundskaptenen Alain Giresse.
- Mycket glad över att det är Sverige som han har valt, kommenterar Janne Andersson.

6:00
Nästa

Avbryt
Försök igen

Från vänster: Janne Andersson, Edvin Kurtulus och Alain Giresse.

Hammarbys mittback Edvin Kurtulus har varit kapten för Kosovos U21-landslag och han blev i förra veckan uttagen i A-landslagets trupp till de kommande Nations League-matcherna. Men under fredagen rapporterade medier i Kosovo att 22-åringen tackat nej till inbjudan - eftersom han vill spela för Sverige.

Nu bekräftar Kosovos fotbollsförbund att Kurtulus byter landslag. På förbundets officiella hemsida skriver man att Bajen-backen "bestämt sig för att spela för Sverige". Förbundskaptenen Alain Giresse uttalar sig också om saken.

- Jag är definitivt besviken. Men vad kan jag göra? Jag kan inte åka till Sverige och säga till honom att han ska spela för Kosovo, säger Giresse.

ANNONS

- Vi har pratat och han är nöjd över sitt beslut. Det är hans beslut.

Kurtulus var inte en del av den svenska truppen till Nations League-samlingen i juni när förbundskapen Janne Andersson presenterade den i förra veckan. Senare under fredagen kom även ett officiellt uttalande från Svenska Fotbollförbundet.

- Jag och Edvin har pratat och haft ett bra samtal. Nu när han blivit uttagen till Kosovos A-lagstrupp har han behövt ta ett aktivt val vilket landslag han vill representera i framtiden. Jag är mycket glad över att det är Sverige som han valt, säger förbundskapten Janne Andersson.

Stefan Pettersson, chef för herrlandslaget, berättar att landslagsbytet formellt inte har gått igenom. Skulle processen bli klar innan Nations League-samligen är slut kan Kurtulus komma att ansluta till Blågult.

- Processen är igång men innan FIFA lämnat sitt officiella beslut kan Edvin inte representera något landslag. Vi kan inte säga hur lång tid det tar men gör vad vi kan för att påskynda ärendet. Är det klart innan nästa samling är slut så är tanken att han kan ansluta till truppen, säger Stefan Pettersson.

ANNONS

Edvin Kurtulus om sitt landslagsval:

- Med anledning av det som cirkulerar i media angående mitt val av landslag så vill jag bara säga att jag är väldigt stolt att Kosovo vill ha mig i sitt A-landslag men uttagningen ställer mig inför ett val jag måste ta. Jag har äran att älska två länder men jag har också ett ansvar, att ta ett beslut som ska kännas rätt innerst inne, säger han till Hammarbys hemsida.

- För mig ligger både Sverige och Kosovo varmt om hjärtat. Eftersom jag är född, uppvuxen och fotbollsfostrad i Sverige så känns det helt rätt att det är Sverige jag vill representera. Jag har haft flera bra samtal med Janne Andersson och hoppas att jag inom kort kan kalla mig svensk A-landslagsman. Pappersarbetet är igång och jag hoppas det går fort och smidigt så jag eventuellt kan ansluta till nästa samling.

ANNONS
Publicerad 2022-05-27 kl 20:12

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto