Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Bekräftat: Polisens aktionsgrupp blir permanent

Polisens aktionsgrupp mot idrottskriminalitet blir permanent.
Det bekräftade Fredrik Gårdare för Fotbollskanalen. 
- Det är viktigt för att jobba långsiktigt, säger han. 

Stockholmspolisen och regionpolischefen Ulf Johansson bildade i januari 2017 en aktionsgrupp mot grov kriminalitet i idrottsmiljö för att bland annat minska våld och hot mot idrottsledare och anställda inom idrotten.  I januari beslutade polisen, genom Ulf Johansson och Erik Widstrand, att man fortsätter att satsa på gruppen även 2018. 

- Det ursprungliga var bara 2017. Ett plus ett år kan man säga, bedömdes det att det fanns ytterligare behov så skulle man fortsätta. Och det har vi bedömt att det behövs, eller polismästarna, med stöd från Dan Eliasson (rikspolischef) också, har bedömt det. Trots att vi har ett så tufft läge inom polisen så prioriterar man det, sa Fredrik Gårdare, som ledarpolisens aktiongsgruppen, till Fotbollskanalen då.

ANNONS

Efter att Fotbollskanalens Olof Lundh under lördagen publicerade en krönika med koppling till ämnet, så twittrade Ulf Johansson, med en länk till krönikan, om att aktionsgruppen kommer att permanentas. Det bekräftar nu även Fredrik Gårdare för Fotbollskanalen. 

- Ja, han (Ulf Johansson) har tagit beslut om det och han är ju högst ansvarig för idrotten nationellt. Det stämmer, säger Gårdare.

Vad betyder det för ert fortsatta arbete att aktionsgruppen nu är permanent?
- Det är viktigt för att jobba långsiktigt mot de speciella problemen, både när det gäller organiserad brottslighet och när det gäller idrottens utsatthet för otillåten påverkan, där vi har individer och grupper som har sysslat med det under många år, säger Gårdare. 

- Det är samma sak med våldbrottsligheten, speciellt den organsierade, så kan vi jobba på lång sikt med de individer som organsierar och propagerar för den typen av beteende, fortsätter han. 

ANNONS

Aktionsgruppen arbetade bland annat under 2017 mot matchfixning. 

Publicerad 2018-04-28 kl 16:53
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto