Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Benfica bekräftar - VSK fick 34 miljoner efter VNL-tvisten

Foto: Bildbyrån

Tvisten mellan Västerås SK och Benfica löstes med att den portugisiska storklubben betalade VSK. Men uppgörelsen har varit dold av sekretess. Nu har dock Benfica bekräftat att det rörde sig om en summa på 3,5 miljoner euro, det rapporterar VLT.

Västerås SK hamnade i en segdragen tvist med portugisiska Benfica gällande den ersättning division 1-klubben ansåg sig ha rätt till i samband med försäljningen till Manchester United. Till slut kom parterna överens, men uppgörelsen har varit dold av sekretess och klubbarna har inte velat bekräfta hur mycket pengar det rörde sig om.

Men nu har Benfica släppt en ekonomisk rapport där summan framkommer, det rapporterar VLT - som hänvisar till att supportersajten Anno 1904. Där bekräftar klubben att transfersumman för flytten till Manchester United landade på 35 miljoner euro plus tio miljoner i olika klausuler.

Enligt VLT så meddelar klubben vidare att 3,5 miljoner euro - drygt 34 miljoner kronor - betalades ut till "en annan klubb" - alltså VSK. Division 1-klubben ska ha fått ytterligare cirka 620 000 euro - cirka sex miljoner kronor - i solidaritetsbidrag av Manchester United.

Totalt gör det att Västerås fått cirka 40 miljoner kronor för övergången för Victor Nilsson Lindelöf från Benfica till Manchester United.

En nyckelperson som hade en del i att tvisten löstes var agenten Stefan Pettersson. Pettersson, som nästa år tillträder som ny landslagschef för herrlandslaget, anlitades av VSK. Enligt uppgifter till både VLT och Fotbollskanalen landade arvodet på runt tre miljoner kronor för Pettersson.

- Jag kan inte kommentera det alls, helt enkelt. Det går inte eftersom det är avtal som ligger till grund för de här sakerna. Jag kan inte säga varken bu eller bä, sa han nyligen till Fotbollskanalen.

Publicerad 2017-11-02 kl 07:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons