Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Bengtsson var på väg in i Blågult - men petad inför EM-kvalet: "Klart alla vill spela i landslaget"

Foto: CHRISTINE OLSSON / SCANPIX

Rasmus Bengtsson

Rasmus Bengtsson, 28, var på väg in i landslaget.
Men inför EM-kvalet petade Erik Hamrén mittbacken. 
– Vill han ta med mig så tar han med mig, säger Bengtsson till fotbollskanalen.se. 

Efter sortin i VM-playoffen mot Portugal i november 2013 behövde Erik Hamrén skapa trygghet i en svajande backlinje.

När förbundskaptenen i mars 2014 presenterade sin första trupp inför det kommande EM-kvalet försvann Jonas Olsson, 31, och Andreas Granqvist, 29.

In kom istället mittbackarna Joel Ekstrand, 25, och Rasmus Bengtsson, 28.

Twente-mittbacken Bengtsson fick bara en halvlek mot Turkiet och mot Belgien i maj blev det ett kortare inhopp.

När Erik Hamréns landslag väl inledde kvalspelet mot Österrike var Rasmus Bengtsson petad. Jonas Olsson var tillbaka i truppen och Andreas Granqvist är numera given i mittförsvaret.

– Det är klart alla vill vara med i landslaget. Jag spelar här i Twente, vi är ett topplag och har gjort det bra. Vill han ha med mig så tar han med mig och vill han inte så hänger jag inte läpp för det, säger Bengtsson till fotbollskanalen.se.

När Per Nilsson tvingades lämna återbud till landskamperna mot Ryssland och Lichtenstein valde Hamrén istället att kalla in Malmös FF:s mittback Erik Johansson, 25. 

Är du inte besviken?

– Nej, det gäller att fokusera på klubblaget och göra det så bra som möjligt där. Sen är det upp till landslaget om de vill ha mig eller inte.

Erik Hamrén tar ut landslagstruppen till EM-kvalmötet med Montenegro på måndag. Bengtsson har inte haft någon kontakt med förbundskaptenen under hösten.

– Nej, det har vi inte haft. 

I Twente är Bengtsson given i backlinjen, men mittbacken sitter på ett utgående kontrakt och enligt uppgifter i holländsk media vill klubben bli av med svenskens höga lön.

– Det har varit lite snack om att jag har hög lön. Jag kom till klubben för tre, fyra år sedan när vi spelade i Champions League och klubben kanske tycker jag har för hög lön förtillfället.

Märks det att klubben har dåligt med pengar?

– Ja, det är lite problem med ekonomin och det var därför vi var tvungna att sälja några viktiga spelare i somras. Det är klart det påverkar laget att klubben har problem med ekonomin.

Du som har utgående kontrakt. Hur ser du på framtiden?

– Jag kör bara på och vill inte spekulera allt för mycket om vad som kommer att hända. Jag försöker bara göra det bästa av situationen, så får vi se vad som händer.

Publicerad 2014-10-31 kl 10:22
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons