POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Berg har missat flest chanser i VM: "Är ändå stolt"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna från Sveriges möte med England i spelaren.

SAMARA.Mållös igen - trots fina chanser.
Marcus Berg har missat flest avslut av alla spelare i VM och lämnar turneringen utan något mål.
- Jag är ändå stolt över det som jag har gjort och det som laget har gjort, säger han.

Marcus Berg gjorde ännu en starkt defensiv insats, men framåt blev det inga mål den här gången heller. Berg var nära att få en assist när han fint la upp för Viktor Claesson men Jordan Pickford räddade. Pickford gjorde en ännu bättre räddning när han räddade Bergs farliga nick efter ett bra inlägg av Ludwig Augustinsson, vilket var Sveriges bästa chans.

- Det är inte så mycket att göra något åt. Det är bara att gratulera, han (Pickford) blev MVP. Man behöver sådana dagar med stolpe in men det hade vi tyvärr inte. Tycker att England var snäppet bättre, säger Berg.

Berg lämnar VM mållös efter att ha skjutit 15 skott på mål, vilket är flest avslut av alla i turneringen.

Hur surt är det att lämna VM mållös med tanke på att du hade många chanser?
- Jag vet vad jag har gjort bra och vad jag har gjort mindre bra. Jag är stolt över det som jag har gjort och det som laget har gjort. Sedan vill man alltid göra saker bättre. Det är så det är. Det är livet och fotboll. Det är inget jag kan gräva ner mig för. Klart att det är surt när man inte kan hjälpa laget och sätta någon chans men det är så det är. Det är fotboll och det är tufft ibland, säger han.

Hur mycket kommer missarna att snurra i ditt huvud?
- Jag har gjort mycket mål i min karriär och jag har missat mycket chanser. Det är bara att se framåt. Just nu tänker man bara på matchen här och vad man kunde ha gjort bättre. Det är mest det som är surt och sedan får man analysera sedan om man vill. Förmodligen kommer jag bara att försöka släppa fotbollen nu och vara med familjen och hämta ny energi och köra vidare efter sommaren.

Hur ser du på att fortsätta i landslaget - det är Nations League i höst och EM-kval nästa vår?
- Jag vet inte. Jag har inte tagit något beslut. Det är klart att jag har haft tankar på det men jag kommer att ta ett beslut sen. Just nu har jag inget beslut som jag har tagit utan det blir att sitta ner med familjen och känna efter vad man känner.

Vill du dela med dig av tankarna du haft?
- Ska man fortsätta så är det ju två år till fram till nästa mästerskap. Vi får se. Jag har tre små barn och en fru som ska vara med och ta beslut också.

- Det positiva är att man vill fortsätta med den här gruppen och med det som vid har byggt upp och bevisat för oss själva och för många andra vad vi kan prestera. Klart att det är en stark orsak till att fortsätta. Sedan finns det tankar åt andra håll också, men vi får se.

Familjebiten?
- Ja, det är mest det såklart. Annars tycker jag det känns som att jag bidrar. Så det är mest familjebiten i så fall.

Publicerad 2018-07-07 kl 21:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå