Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Berg hoppas på Blågult: ”Vem hade inte velat vara med där”

Foto: Scanpix.

Marcus Berg är i bra form.

Marcus Berg, 27, är i gång igen.

Fem mål i höst för Panathinaikos – och spel hela tiden.

- Oerhört skönt att vara skadefri, säger han till fotbollskanalen.se.

Ni kan historien om hur Marcus Berg blev turneringens spelare i U21-EM 2009 och vann skytteligan. Hamburger SV betalade över 100 miljoner kronor för anfallaren, men därefter kom motgångarna.

Sjukdom, skador, petningar, formfall och allt annat än vänliga rubriker.

I mars i år lät han operera höften efter en lång tid av problem och blev borta resten av säsongen. I somras kom Berg och HSV överens om att bryta kontraktet och grekiska Panathinaikos gjorde klart med svensken över tre år. Hösten har varit relativt stark, och Berg har gjort fem mål för en klubb som bara mäktat med elva i ligan.

- Vi trivs bra och det är oerhört skönt att vara skadefri. Sedan kanske det kunde ha gått ännu bättre sportsligt men jag är nöjd, säger Marcus Berg från Aten.

Tyvärr förlorade klubben det heta derbyt mot Olympiacos men för Marcus Berg har det ändå varit en stark vecka. Tre matcher på 90 minuter på en vecka och dessutom cuphjälte mitt i veckan.

- Kan inte minnas senast jag spelade tre matcher på en vecka. Det är oerhört skönt att spela och känna förtroende.

Inga känningar efter höftoperationen?

- Det var i början som jag var här som jag körde rehab, men nu har jag inte någon känning.

Vad betyder det att du gjort en del mål?

- Det har blivit ett par och det är alltid skönt att göra det.

Hur mycket tvivlade du när det var som tyngst?

- Klart man funderar men jag vet hur det har varit och där jag inte fått förtroende och haft problem med skador. Nu har jag fått förtroende och är skadefri, men det är klart att jag funderade.

Den forna storklubben Panathinaikos bygger om efter en ekonomisk kris och förre spelaren Yannis Anastasiou är tränare och han kom till Sverige och träffade Berg för att få honom klar för klubben. Under säsongen har man skiftat från 4-3-3 till 4-1-3-2 och 4-3-1-2.

- Det har varierat på grund av skador och jag har spelat en del ensam på topp som i cupen, men mot Olympiacos var vi två på topp, säger Marcus Berg.

Landslaget har skadekris på anfallssidan och allt talar för att Tobias Hysén missar playoff mot Portugal. Marcus Berg är givetvis sugen:

- Ja, herregud, det är alltid något man vill vara med om. Vem hade inte velat vara med om det?

Hört något av Hamrén/Allbäck?

- Nej, det har jag inte gjort. Jag tror att de har koll på de flesta som är aktuella att vara med och jag behöver ingen personlig kontakt.

På tisdag vid 14-tiden vet Marcus Berg om han gör comeback i landslaget eller inte. Då presenterar förbundskapten Hamrén truppen till dubbelmötet med Portugal.

Publicerad 2013-11-04 kl 06:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons