Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Berg om anfallsalternativen: ”Spelar ingen roll vem som spelar och det är en styrka”

Sverige (herr)

Marcus Berg är given, men radarpartnern Ola Toivonen har lagt av.
Och nu ska Berg få en ny partner.
- Det är inget hokus-pokus oavsett vem som spelar, säger Berg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

På måndag spelar Sverige mot Turkiet i landslagets Nations League-premiär. Att döma av matchen mot Österrike, där förbundskapten Janne Andersson mönstrade reserver, så är den svenska startelvan rätt given, utom på en plats: vem spelar bredvid Marcus Berg?

Alternativen är: John Guidetti, Isaac Kiese Thelin, Viktor Claesson och Robin Quaison – men Berg vill inte välja.

- Det är en given fråga. (Haha) Men det spelar absolut ingen roll. Jag har spelat en del med John som är en jätteduktig spelare och Isaac Kiese Thelin som jag inte spelat så mycket med men som är en bra targetspelare och är stark. Sedan är det Viktor (Claesson) som nämnts som anfallsalternativ och Quaison, säger Marcus Berg och fortsätter:

ANNONS

- Det finns många bra och det spelar ingen roll och spelar samma system. Det är inget hokus-pokus oavsett vem som spelar.

Hur mycket talar du med Janne Andersson om vem som vore bra?
- Ingenting. Det är han och Peter (Wettergren) som har de idéerna. Det blir bra vilket som, vi har klara direktiv och vet vad vi ska göra på plan. Spelar ingen roll vem som spelar och det är en styrka i sig.

Hur blir det att spela utan Ola Toivonen – ni har varit givna under större delen av VM-kvalet och i VM?
- Det är klart att det är speciellt även om vi spelat utan varandra så på slutet har vi spelat ihop i de flesta matcher. Det är tråkigt att han inte är här, men samtidigt kommer det någon ny som får chansen. Det känns ändå bra, vi har bra kvalitet på alla som är här.

Och formen?
- Precis i början av säsongen och man är inte riktigt inne i det, matchtempot, där man har matcher var tredje eller var fjärde dag. Ser fram emot matchen.

ANNONS

Efter att ha spelat hela VM utan mål har Marcus Berg hittat rätt i klubblaget Al Ain.
- Det är klart att det är skönt att göra mål. Det är alltid så. Det var tungt i VM, hade en del chanser men det är så det är. Det är något jag får leva med och är inget jag gräver ner mig över. Jag är stolt över det jag gjorde och det laget gjorde och sedan får folk tycka vad de vill.

Hur blir det med kontraktet med Al Ain?
- Vi får se, händer inget fram till december så kan jag leta ny klubb. Det är en intressant period men det är inget jag tänker på. Vi får ta det i december och blir det ingen förlängning får jag ta det då.

Vad vill du?
- Det är både och, vill ha klart så snabbt som möjligt men samtidigt har jag kontrakt till juni nästa år.

Blåvitt?
- Inget jag tänker på, försöker bara göra det så bra som möjligt där och i landslaget och sedan får jag ta det som det kommer och vilka alternativ som finns.

ANNONS
Publicerad 2018-09-07 kl 15:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto