Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Berg om flytten från Panathinaikos: "Vissa grejer som inte var snyggt"

Sverige

GÖTEBORG. Från Panathinaikos till Al Ain.
En turbulent flytt för Marcus Berg, 30.
- Det var vissa grejer som hände där som inte var snyggt, säger han.

Foto: Bildbyrån

Turerna var många, men i slutet av juni blev Marcus Berg tillslut klar för Al Ain i Förenade Arabemiraten. Anfallaren skrev på ett tvåårskontrakt som enligt Fotbollskanalens uppgifter ger honom omkring 60 miljoner netto i lön

 Försäsongen med nya klubben drar igång den 10 juli. Under onsdagen värmde han upp genom att träna med IFK Göteborg på Kamratgården.

- Jag är med för att hålla igång och komma så förberedd som möjligt, säger han.

Hur känns klubbytet?
- Det känns jättebra. Framförallt nu när allt är klart. Det var lite turbulens innan allt blev klart.

Vad i bestod turbulensen?

ANNONS
- Det är inget som jag vill gå in på med respekt för Panathinaikos. De ligger mig varmt om hjärtat. Det var vissa grejer som hände där som inte var snyggt. Det har jag lagt bakom mig och tänker bara på det positiva jag har varit med om där.

Det är en stor fotbollsutmaning för dig, men det talas också en del om pengarna när man går till denna liga. Hur ser du på det?
- Det blir väl alltid så. Om man skall vara ärlig har man väl inte jättekoll på den asiatiska ligan, eller asiatiska delen, men det är kvartsfinal i Champions League i den första matchen. Det skall bli jäkligt häftigt att vara med om det.

Hur ser du på det sportliga trappsteget?
- För mig är det ett steg uppåt. Med all respekt för Panathinaikos och den grekiska ligan, det är många matcher och bra lag där, men även mindre lag som man har mött. Det är ändå viktigast att få spela och göra det bra.

ANNONS

Vad är det för lag du kommer till?
- Jag har kollat lite grann. Det känns bra. De har en fantastisk spelare i Omar Abdulrahman. Han är fantastisk och en av Asiens bästa spelare. Som anfallare kan det var grymt att spela med honom.

Vilka förväntningar blir det på dig?
Det blir väl stora förväntningar. Det är klart. Det är någonting jag har på mig själv också. Det är därför jag har kört igång här också. Det är klart att jag sätter press på mig själv, det är även press därifrån. Det vet man att det kan gå snabbt om de vill göra något nytt i truppen där. Så är det överallt. Det får man leva med. För mig är det bara att prestera. 

Hur påverkar klubbytet din möjlighet att behålla din plats i landslaget?
- Det får väl framtiden utvisa. För mig är det inga konstigheter. Jag har pratat med dem (landslagsledningen) och sagt att jag satsar vidare och kör på. Sedan är det upp till dem vilka de vill ta ut. Som jag sa tror jag inte folk har riktigt koll på nivån heller. Jag har kommit till ett jättebra lag. Motståndarlagen har jag ingen jättekoll på, men spelar man i ett bra lag är det det viktigaste.

ANNONS

Det är en spännande höst som väntar, med hyggliga möjligheter att nå VM?
- Det är tuffa matcher borta, mot Vitryssland och Bulgarien. Full pott där är det helt öppet. Går vi rent är det klart. Det ska bli jättetufft. Sedan hoppas man att det blir finaler på sista samlingen.

Vad ser du som den stora skillnaden i landslaget jämfört med när Erik Hamrén var tränare och Zlatan var med i laget?
- Hur skall man jämföra? Det är klart att det är ett lag utan en riktigt stor stjärna. Det är väl det framförallt som är den största skillnaden. Vi har haft en spelare som har kunnat avgöra varenda match för oss, även när vi har haft en dålig dag. Nu lever vi mer på att varenda en gör det jobbet som krävs offensivt och defensivt. Innan kunde det vara att flera skulle ta jobbet för Zlatan. Det tycker jag har varit rätt taktik också. Att ha honom i det offensiva. Och spara sig där. Nu är det en annan dynamik när vi inte har en sådan som man kan luta sig tillbaka på.

ANNONS
Vid sidan om att klubbyte och landslagsspel hinner Marcus Berg också med att följa IFK Göteborgs framfart, klubben han lämnade sommaren 2007. Och han ser ljus i tunneln trots en ganska mörk vårsäsong.

- De är väl ett höstlag? Det har det alltid varit!

Vad tänker du kring kvaliteten på den här truppen när du är här och tränar?
Kvaliteten på den här truppen tycker jag är bra. Många duktiga spelare. Bra coacher. Förutsättningarna här är topp. Det är bättre än många klubbar utomlands också. Jag tycker att de har alla möjligheter. Sedan är det tufft. Det är mycket grejer som händer runt om i klubben också. Som spelare får man inte låta det påverka en för mycket. Det blir så när många kontrakt går ut. Det blir mycket snack om vad som händer sedan, om ett par månader. Som spelare får man försöka slå undan alla sådana tankar.

ANNONS
Publicerad 2017-07-05 kl 15:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto