Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Berg om genombrottet i landslaget och att han bodde hemma hos Toivonen

Foto: Bildbyrån

Marcus Berg landslagsdebuterade i februari 2008.
Nästan tio år senare är kanske som bäst?
- Målmässigt har det släppt nu på slutet, säger han.

Marcus Berg har öst in mål i klubbar som IFK Göteborg, Groningen och Panathinaikos, men i landslaget har det inte flutit på lika bra. Faktum är att det är nu, nästan tio år efter landslagsdebuten, som han börjar få samma erkännande för sitt målskytte som han fått i ovan nämnda klubbar.

- Min landslagskarriär har varit upp och ner. Nu har jag kommit upp i 50 landskamper som är väldigt stort för mig. Det har tagit nästan tio år så det klart att det är ett tecken på att det har gått lite upp och ner, säger han.

- I början när jag kom upp och fick vara med så var det väldigt stora spelare i landslaget, framför allt offensivt och jag har fått spela med Zlatan och Henke Larsson som kanske är två av Sveriges största spelare genom tiderna. Så det är klart att det har varit utvecklande och stort. Sedan hade jag en downperiod ett tag. Nu på slutet tycker jag att det har gått bra. Jag fick spela mycket innan EM och även efter och under EM. Så jag har fått mer rutin och fått större självförtroende i landslagssammanhang.

Vände det vid EM?
- Det var väl under det där kvalet som jag fick spela ganska mycket med Zlatan och det kändes bra. Jag tycker att framför allt de sista två åren har det känts bra. Sedan är det klart att målmässigt har det släppt nu på slutet i det här kvalet.

I lördagens 8-0-seger mot Luxemburg gjorde Marcus Berg fyra mål vilket betyder att han är uppe på åtta fullträffar i VM-kvalet. Bredvid Ola Toivonen har det lossnat rejält.

- Det är klart att det bidrar att spela med spelare som man känner sedan tidigare och som man har en connection med. Klart att det är så, säger Berg.

När stötte du på Ola första gången?
- Det var när vi började i stadslaget, runt 13-14 år vid uttagningarna där. Sedan hade vi mött varandra innan det. Så det är väl från 12 års ålder. Sedan har vi tränat ihop till och från sedan vi var 13-14 år.

Vem var bäst när ni var 12 år?
- Jag var väl ingen jättetalang. Jag spelade i lilla Velen och Torsby och var väl mer mittfältare. Han spelade i Degerfors och det var den största klubben i Värmland. Han var en stor talang.

- Jag kom inte med i den första uttagningen distriktslaget heller och det är väl ett tecken på att jag inte var någon stjärna. Men jag var helt okej. Ola stack ut. Han har alltid haft bra kvaliteter.

Var ni kompisar då?
- I värmlandslaget ja. Sedan hade vi en del extraträningar med Christer Swärd när vi var 14 kanske så det är klart att vi har hängt ihop. Sedan tränade jag med Degerfors någon period och bodde hemma hos Ola.

Är ni fortfarande tajta?
- Ja det är vi. Vi är tajta. Sedan har vi ju flyttat runt. Vi hade ett år tillsammans i Eindhoven. Sedan har ju båda flyttat runt mycket och fått familj så det är ju inte på samma sätt som förr.

Publicerad 2017-10-10 kl 09:55
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons