POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
10å

Berg ser fram emot nästa mästerskap

Stenungsund och EM-truppen var den heta drömmen, Båstad och U21-landslaget blev verkligheten.
Men Marcus Berg säger i TT-sportens helgintervju att han accepterar att vara reserv och att han ser fram emot kommande fotbollsmästerskap.

Likt en annan värmlänning från Torsby, den något mer internationellt kände Sven-Göran Eriksson, har 21-åringen tagit klivit ut i den större fotbollsvärlden.

Efter succén i IFK Göteborg hamnade han i FC Groningen och den holländska ligan förra sommaren. I det land där hans fotbollsförebild Dennis Bergkamp startade en fantastisk karriär.

-Han var grymt bra.

Berg gjorde succé med 18 mål och fem assists på 25 matcher från start och sex inhopp.
Telefonen gick varm:

-Kompisar ringde, journalister ringde och alla sa att "klart du ska med i EM-truppen" och då fick jag förstås förhoppningar om att bli uttagen, säger Marcus Berg.

Det blev inte så.
När förbundskaptenen Lars Lagerbäck och hans assistent Roland Andersson funderat klart så blev det en reservplats på hemmaplan.

Hur hanterade du det?

-Visst var jag lite besviken men jag har gjort vad jag kunnat, och det räckte inte den här gången. Men jag har vuxit upp på en liten ort, och står med båda fötterna på jorden. Man mår bra av att vara en vanlig människa. Det är inte så dåligt att vara reserv. Vi har ju kanonanfallare, Zlatan, Allbäck, Rosenberg, Johan Elmander. Och Henke. Att han tackade ja är ingen sensation. Vill han vara med så ska han. Han platsar i vilket landslag som helst.

Har du pratat med Lagerbäck/Andersson på senare tid?

-Jag pratade med dem dagen efter uttagningen. Nu har de fullt upp, och annat att göra än att ringa till mig.

För Marcus Berg blev det U21-landslaget och spel mot Portugal, Holland och Frankrike i veckan.

Det är väl bara Zlatans onda knä och andra skador som skulle kunna ändra på tingens ordning.

-Sånt går jag inte och tänker på. Händer det så händer det. Jag är ung och det kommer nya mästerskap, jag har framtiden för mig. Zlatans knä tror jag ordnar sig. Det finns olika grader av smärta och jag tror att han kan spela.

Tommy Söderbergs och Jörgen Lennartssons U21-gäng har slagit läger i tennismetropolen Båstad den senaste veckan. Man genrepar inför EM för U21-landslag nästa år i Malmö och Helsingborg.

Hur ser du på den fotbollsfesten?

-Det ska bli riktigt kul. Alla landslagen som kommer har spelare som är tongivande i sina klubblag. De är inga juniorer som kanske många tror. Jag hoppas att många supportrar kommer och stöttar oss.

Följer du EM-laget i Österrike/Schweiz på plats?

-Nej, jag följer dem på teve, ser premiärmatchen den 10 juni hemma i Torsby, och de andra från Göteborg.

Hur går det?
-Bra så klart. Fast det är en tuff grupp. Men Sveriges trupp med två man på varje position känns stark om de som är skadade blir hela.

Publicerad 2008-05-30 kl 11:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå