Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Berg tillbaka efter brutna nyckelbenet: ”Suget är sjukt stort”

Marcus Berg var borta från fotbollen i tio veckor med ett brutet nyckelben. När han väl kom tillbaka åkte han på en förkylning och feber direkt. Nu längtar han efter att få spela igen.
- Suget är sjukt stort, säger Berg.

Förra säsongen var väldigt framgångsrik för Marcus Berg i Panathinaikos. Svensken stänkte in 15 mål i ligaspelet och avgjorde cupfinalen. När denna säsong drog igång hoppades alla att succén från fjolåret skulle upprepas.

Istället fick Berg ett långt avbrott efter att han fallit illa i en duell i mötet med Levadiakos den 24 augusti. Anfallaren hade brutit det högra nyckelbenet – för andra gången – och två månaders frånvaro väntade.

Men för två veckor sedan var 28-åringen tillbaka i spel när han hoppade in i cupen – och blev målskytt.

- Det är klart det är skönt att göra mål direkt när man är tillbaka och slippa gå och vänta på det, säger Berg.

Men efter återkomsten har det bara blivit ett inhopp till, i Europa League-mötet med PSV.

- Vi hade en plan att jag skulle stegra upp jag tror det var fem matcher innan den här samlingen. Men då blev jag sjuk så då blev det inga minuter alls istället. Det blev en liten missräkning men det är så det är. Jag var skadad i tio veckor och så blir man sjuk direkt när man är tillbaka, det var tråkigt, säger Marcus Berg.

Panathinaikos-anfallaren är nu nästan helt återställd från den förkylning och feber som han ådrog sig. Och nu längtar han efter att få vara tillbaka på planen på riktigt.

- Suget är sjukt stort efter att inte ha spelat så mycket. Det är det absolut inga fel på. Sen hur det skulle gå vet man ju aldrig, det är bara köra på. Jag är positiv och tränar på så får vi se på lördag.

- Det är klart man är lite osäker på statusen men det känns bra när jag tränar och så.

Känner du av skadan något när du är ute på planen?

- Nä, ingenting. Så det är skönt. Det har väl också varit tanken, doktorerna har velat vara försiktiga. Nu är det andra gången jag bryter nyckelbenet så då gäller det att vara försiktig så att det inte händer igen.

Kan du gå in i närkamper som vanligt eller blir du lite mer försiktig?

- Nä, här har jag inte tänkt på det alls. Det var lite i början för någon vecka sedan när jag kom tillbaka att inte vara med i duellspel men sen har jag bara kunnat släppa det och inte tänkt på det alls. Och det har varit skönt att kunna släppa det mentala och bara köra på.

Marcus Berg har nu en metallplatta över nyckelbenet som hålls fast av ett tiotal skruvar. Vilket leder till problem på flygplatsen ibland.

- Ibland piper det, skrattar Berg.

Publicerad 2014-11-13 kl 23:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons