POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

Berg trött på märkligheterna i grekiska ligan: ”Har inte blivit bättre”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Marcus Berg blev avstängd i fyra matcher för ett gruff.
Nu har svensken tröttnat på grekiska ligan.
- Allt som hänt har tagit mentalt och det är jobbigt att spela matcher, säger han till Fotbollskanalen.

Marcus Berg kommer till landslaget efter en fin säsong i Panathinaikos där 24 mål på 30 matcher innebar skytteligavinst men där slutet på säsongen fick honom att börja tvivla på att spela vidare i Grekland. Svensken blev avstängd i fyra matcher efter bråk i Champions League-kvalet mot Paok Thessaloniki.

- Det var väldigt tungt första dagen. Ser man bilder så är det inte rätt att jag ska få fyra matcher för det som hände. Det var ett gruff och han som startade det fick en match och jag fick fyra. Det fanns spelare som slogs och de fick tre matcher. Det är orättvist och det var tungt att missa fyra matcher, säger Marcus Berg som är trött på situationen som råder i grekisk fotboll.

- Det säger sig självt, det är mycket grejer som hänt där som varit jobbiga. Det har hänt mycket saker i ligan som gör att man funderar på vad de ser, vissa personer som bestämmer, och det är så det har varit och det kommer tyvärr att fortsätta.

Påverkar det hur du resonerar kring din framtid i Panathinaikos?
Klart det påverkar, jag trivs otroligt bra i klubben och älskar Panathinaikos och det är en grym stad (Aten) och ett grymt liv men allt som hänt har tagit mentalt och det är jobbigt att spela matcher. Vad det är som händer? Svårt att förklara här, man måste nästan leva i det, det är mycket små grejer som inte går rätt till. Domslut, saker som högsta instanserna bestämmer som är helt orimliga egentligen.

Fast du var inte oskyldig när du blev avstängd?
- Absolut inte. Jag fick fyra matcher, det var spelare som slogs som fick tre matcher och han som startade det och drog ner mig fick en match. Jag känner att det är orättvist och det var likadant inför slutspelet förra året. Klubben försökte ta det vidare men det hjälpte inte. De som bestämmer här gör lite som de vill.

Vad är det som sker då?
- Det är vissa grejer som händer runt om matcherna, det är inställda matcher och man vet knappt när man ska spela. Det har inte blivit bättre, nästan gått åt det sämre hållet. De flesta är trötta på det, både fans och andra klubbar, men det fortsätter.

Har klubben förståelse för att du vill lämna?
- Jag har inte gått in på det så mycket, men de har sett hur jag mått och de förstår att jag kom dit för att vinna nånting och det är väldigt svårt när den största klubben med mest pengar och makt i landet, då är det tyvärr så.

Marcus Berg kom till Panathinaikos 2013 efter några tunga år i Hamburger SV och har gått starkt i den grekiska fotbollen. Nyligen skrev han ett kontrakt som gäller till 2019 med en utköpsklausul på tio miljoner euro men mycket talar för att han lämnar Panathinaikos efter turerna i slutet på säsongen.

- Jag pratar med min agent men det är upp till klubben och prata också, klart att jag vet att det finns intresse men det får vi ta efter landslaget.

Talas om Malaga, hur ser du på det?
- Det är rykten, det är klart att La Liga är en fantastisk liga men allt är hypotetiskt ända tills det finns ett papper på bordet. Alla spelare kollar på Premier League och La Liga och det är klart att det är intressant för alla.

Med ett möjligt VM om ett år och en given plats i Panathinaikos är det viktigt att välja rätt, men Marcus Berg har självförtroende efter åren i Grekland och efter att ha etablerat sig i landslaget.

 - Klart det är skillnad och det tar tid att komma in i en ny klubb och liga men jag är 31 år och vet inte hur många chanser jag får och har gjort en bra säsong. Det är många funderingar och det är mycket man ska väga ihop.

Se en intervju med Berg i spelaren ovan.

Publicerad 2017-06-05 kl 15:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå