Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

Berg tvekar inte: "Röstar på att spela med två anfallare"

Efter att ha kört 4-4-2 mot Moldavien fortsätter Erik Hamrén på den vägen mot Iran.
Vilket Marcus Berg stöttar.
- Det blir lätt statiskt med en anfallare, säger han till fotbollskanalen.se.

Inför EM-kvalet till Frankrike stöpte Erik Hamrén om landslagets spelsystem till 4-2-3-1 eller 4-3-3 och tanken var att få till tre centrala mittfältare.

I mötet med Moldavien gick man över till 4-4-2.

- Jag tycker det gick bra senast och egentligen är det ingen jättestor skillnad mot tidigare defensivt, men offensivt kan man skapa mer även mot bättre motstånd. Blir statiskt med en anfallare och är man två kan man växeldra och göra det svårare för dem, säger anfallaren Marcus Berg.

Med tanke på att Sverige förfogar över Zlatan Ibrahimovic blir det trångt om man bara kör en central anfallare, annat om man kör med två.

- Känns som att det är ganska många centrala anfallare med nu jämfört med tidigare och då är det bättre än att sätta en central anfallare på en kant, säger Berg som inte hymlar om vad han föredrar:

- Jag röstar för att spela med två anfallare.

Har ni spelare inflytande på hur Hamrén formerar laget?

- Det är inte så mycket, Erik märker väl vad som går bra och vad som funkar och sedan beror det på vilka spelare som är tillgängliga och vilka som är i form.

- Nu har vi mer centrala spelare och de flesta är i bra form. Nu är det ingen kvalmatch i morgon men om det varit jättebra motstånd kanske spelat med en anfallare. Även mot ett lag som backar hem gör man det svårare för dem med två anfallare.

Mot Moldavien fick Marcus Berg börja på bänken och hans inhopp var piggt, även han grämer sig lite över att han inte gjorde mål.

- Jag hade ett bra avslut, målvakten stod fel och borde satt den vid första om jag sett det, men det är små detaljer.

Du har varit med i truppen i omgångar men sällan fått chansen och nu när du gör mycket mål är du inte med från start, är det frustrerande?

- Både och, men jag har varit med men inte varit hundra. Nu när det gått bra vill man vara med och visa vad man kan och att man ska vara med.

Blir en match som mot Iran extra viktig då?

- Klart det är viktigt men jag kan inte sätta överdrivet stor press på mig själv. Det är klart att man alltid vill visa vad man kan och hjälpa laget. Som anfallare är det så små detaljer, jag lägger inte all vikt vid mål, det är olika från match till match.

Har du blivit bättre på att ta motgångar med åren?

- När man var yngre var det målen, men det är så mycket mer i en match och hjälpa laget, sedan vill man komma till chanser och skapa dem.

Vad är bilden av Iran?

- Det är ett bra lag, står defensivt och går på kontringar, men det finns ytor mellan mittfält och backlinje som vi ska kunna utnyttja.

Publicerad 2015-03-31 kl 06:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons