POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
7v

Berggren om debuten i A-landslaget: ”Inte alls förväntat mig det”

Foto: Bildbyrån

Gustav Berggren blev uttagen till landslagets januariturne.
Något som kom som en stor överraskning.
- Jag hade inte alls förväntat mig det, säger han till Fotbollskanalen.

22-åringen följde livesändningen men inte i Sverige, han befinner sig på betydligt varmare breddgrader, nämligen på Bali när Fotbollskanalen når honom. Då har Gustav Berggren precis fått reda på att han för första gången är uttagen till A-landslagets trupp, detta inför kommande januariturne i Qatar.

- Det känns jättekul, jag hade inte alls förväntat mig det så det blev en positiv överraskning. Det är väl några vänner och lagkamrater som sagt att de trodde att jag skulle komma med men samtidigt var det inget jag förväntade mig utan jag såg det mer som en bonus, säger Berggren.

Han tar därmed klivet direkt från U19-spel till A-laget eftersom han inte gjort någon landskamp för U21-landslaget. Han säger att han inte har hunnit lägga upp några förväntningar så tätt inpå uttagningen.

- Men det klart att det ska bli jättekul och jag ser fram emot det jättemycket. Jag är glad att få åka med så får jag ta det som det kommer. Jag vet vad jag kan, jag åker dit för att göra mitt bästa så får vi se hur långt det räcker.

Under lägret som pågår 3-13 januari ställs Sverige först mot Moldavien och därefter Kosovo.

Kan du föreställa dig tanken om du skulle få dra på dig landslagströjan och debutera?
- Det hade varit en stor dag, en milstolpe och något man drömt om som liten men det är svårt att se de bilderna nu. Men det hade varit hur häftigt som helst.

Vad ser du som dina största kvaliteter som spelare?
- Jag ser mig som en hårt jobbande innermittfältare som är defensivt duktig och jag har utvecklat mitt passningsspel under den gångna säsongen men där hoppas jag ta ytterligare steg, säger Berggren som gjorde 25 framträdanden i allsvenskan.

Hur ser du på Häckens säsong som lag, sexa i tabellen?
- Vi började bra och fortsatte bra under sommaren men vi tappade lite i slutet, luften gick ur oss när vi mötte AIK och förlorade. Avslutningen var inte den bästa men det känns som att vi har något på gång så vi får ta revansch nästa säsong.

Publicerad 2019-12-09 kl 16:42
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå