Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
27v

Beskedet: Inget VAR i Sveriges landskamper inför VM

Foto: Bildbyrån

VAR kommer att användas i sommarens VM.
Efter diskussioner har Sverige beslutat att inte testa systemet i landskamperna inför mästerskapet.
- Janne och den sportsliga ledningen tycker att det inte är så viktigt att vi behöver öva på det, säger landslagschefen Lars Richt till Fotbollskanalen.

I sommarens VM i Ryssland kommer VAR att användas för första gången i ett stort mästerskap. Videodomarsystemet har använts främst i Serie A och Bundesliga så här långt, men blir allt mer vanligt förekommande i toppfotbollen.

Sverige har tidigare öppnat för att använda VAR i landskamperna inför VM, mot Danmark i Stockholm 2 juni och mot Peru i Göteborg 9 juni. Nu har SvFF dock beslutat sig för att inte testa VAR.

- Vi har diskuterat det ganska mycket och; nej, vi kommer inte att göra nånting i träningsmatcherna, säger landslagschefen Lars Richt till Fotbollskanalen.

Är det en kostnadsfråga som ligger bakom det beslutet?
- Nä, det är det egentligen inte. Men vi har ju inte utrustningen och Janne (Andersson) och den sportsliga ledningen tycker att det inte är så viktigt att vi behöver öva på det.

Har ni tänkt på om ni ska förbereda spelarna på det på annat sätt, att diskutera hur det kan bli eller liknande?
- Ja, men vi pratar ju om alla saker och vi har redan pratat om vilka nyheter som kommer så spelarna får ju reda på vad som kommer att hända. Och en del har ju upplevt det också.

- Vi tror inte att det är någon revolution. Det är väl bra att vi blir så precisa som möjligt, förhoppningsvis behöver man inte använda det så ofta.

Publicerad 2018-05-09 kl 11:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons