Sverige

Underläge med 6-0 i paus.
Då kastade spelarna i Sleipners U19 in handduken – och vägrade komma ut efter paus.
- Vi har aldrig varit med om något liknande, säger ÅFF-tränaren Pontus Hydén till Corren.

Söndagens möte mellan Sleipners och Åtvidabergs U19-lag i ligacupen (juniorcup som spelas i tre åldersklasser) blev en ojämn historia. Gästande Åtvid gick upp till ledning på Östgötaporten, med klara 6-0, redan innan den första halvleken var färdigspelad.

Hemmalaget Sleipner hade av olika anledningar få spelare att tillgå och till den andra halvleken valde man helt enkelt att inte komma ut på planen.

- Vi hade tunt med folk på grund av sportlov och en del skador. Vi fick ställa upp med fyra–fem spelare från U16-laget som hade spelat dagen innan. När vi dessutom fick ett rött kort och två skador innan paus kände vi att det inte var någon mening att spela mer. Vi hade tolv spelare totalt när matchen började, säger Slepiner-tränaren Alen Abdic.

Åtvidabergs dito, Pontys Hydén berättar att det hela egentligen inte föregicks av någon större dramatik Samtidigt är han öppen med att han inte varit med om något liknande tidigare i fotbollssammanhang.

- Det var ganska odramatiskt egentligen. Vi spelade första halvlek lugnt och det var inga konstigheter i matchen. Vi gjorde dock mycket mål och det stod 6–0 i halvtid. Då meddelade Sleipners tränare att killarna låst in sig och inte vill vara med mer. Vi har aldrig varit med om något liknande.

Domaren i matchen valde att föreslå en kompromisslösning, med spel åtta mot åtta. Men det gick inte hem hos Sleipner-spelarna heller. Enligt Alen Abdic tyckte inte spelarna att det var lönt. De var slitna.

- Domarna kommer ut till slut och säger att de ger upp med att försöka övertala spelarna. Det var bara för oss att packa ihop våra väskor och åka hem. Det var inte mer dramatiskt än så. Men såklart var det tråkigt får våra killar när vi har åkt i väg en söndag och inte får spela hela matchen, säger ÅFF-tränaren Pontus Hydén.

Publicerad 2019-02-25 kl 07:39