Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
10å

Bittert svenskt slut

Sverige var en minut från att klara en poäng mot Spanien. Då dök David Villa upp som gubben i lådan och gjorde sitt fjärde mål för turneringen. Tungt för Sverige som kämpade och krigade matchen igenom.

Det började precis som väntat. Spanien hade stort bollinnehav och Sverige hade svårt att få tag i bollen. Men det är en matchbild som inte är så dålig för Sverige så länge Spanien inte skapar några chanser. Och det var något Sverige lyckades bra med i en kvart. Sen dukade Sverige under för en spansk hörnvariant där Fernando Torres kunde fläka in 1-0 bakom en maktlös Andreas Isaksson.

Spanien hade fått sitt viktiga 1-0-mål och matchbilden började likna den vid mötet i Madrid. Men Carles Puyol tvingades byta i den 24:e minuten och Spanien tappade sitt initiativ i och med det bytet. Sverige kom in i matchen och anfallen på Spaniens planhalva blev både längre och längre och bättre och bättre. Allra bäst var det i den 34:e minuten när Zlatan stångades med Sergio Ramos i straffområdet. Zlatan vann duellen och kunde sätta bollen bakom Iker Casillas. Inte helt förtroendeingivande av Casillas.

Sverige fick energi efter målet och hade en bra period ända fram till halvtidsvilan men det blev ingen utdelning. I den andra halvleken var det bara Spanien för hela slanten. Zlatan byttes ut redan i halvtid mot Markus Rosenberg och Sverige hade svårt att få fast bollen på Spaniens planhalva.

Det såg länge ut som att Sverige skulle klara en poäng men på övertid rann David Villa igenom och kunde placera in 2-1. Rättvist sett till hela matchen, men självklart bitter för ett vilt kämpande Sverige.

Matchfakta
Sverige-Spanien 1-2 (1-1)
0-1 (15) Fernando Torres, 1-1 (34) Zlatan Ibrahimovic, 1-2 (92) David Villa.
Varningar: Sverige; Anders Svensson. Spanien; Carlos Marchena.
Domare: Peter Vienk.
Arena: Stadion Tivoli Neu (Innsbruck)
Publik: 30 000 (fullsatt)

Laguppställningar
Sverige: Andreas Isaksson – Fredrik Stoor, Olof Mellberg, Petter Hansson, Mikael Nilsson – Johan Elmander (Sebastian Larsson, 79), Daniel Andersson, Anders Svensson, Fredrik Ljungberg – Zlatan Ibrahimovic (Markus Rosenberg, 46), Henrik Larsson (Kim Källström, 86).
Spanien: Iker Casillas – Sergio Ramos, Carles Puyol (Raul Albiol, 24), Carlos Marchena, Joan Capdevila – Andrés Iniesta (Santi Cazorla, 58), Marcos Senna, Xavi Hernandez (Cesc Fábregas, 58), David Silva – Fernando Torres, David Villa.

Dennis Ernst, fotbollssverige.se

Publicerad 2008-06-14 kl 19:56
Annons
Annons
Annons